L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 15 de juny del 2019

Jordi Joan és elegit alcalde de Tavernes




Jordi Joan, de Compromís, ha estat nomenat alcalde de Tavernes per als quatre anys de la legislatura del 2019 al 2023, amb el 8 vots del propi Compromís. La resta de partits ha votat cadascú al seu cap de llista, amb la qual cosa encara que Jordi Joan no ha obtingut majoria absoluta quedava proclamat alcalde de Tavernes com a cap de la llista més votada.

Després de prometre el càrrec d’alcalde de Tavernes, amb el compromís de seguir i fer valdre els dictats legals de la Constitució i Estatut d’Autonomia, la resta dels caps de llista de les distintes formacions presents ara en el consistori (PP, PSOE, Ciudadanos i l’Esquerra de Tavernes)  han expressat en un parlament el que consideraven ha de ser la legislatura que ara s’inicia i on, d’una manera o altra, tots han expressat la seua voluntat de treballar per Tavernes, i on no han faltat algunes critiques a Compromís.



Una vista del plenari
L’alcalde Jordi Joan ha pres la paraula per agrair al col·lectiu local i als regidors, electes i components de la llista que no ho han estat, el treball realitzat, i ha aprofitat dins del parlament per a remarcar que Compromís ha estat en aquests darrers anys l’únic partit que ha presentat i dut a cap propostes concretes de ciutat, perquè Tavernes fora digna de viure, front a simples eslògans electorals que no s’han plasmat mai en propostes concretes.


Compromís aplaudeix el resultat de la votació


En aquest context, Jordi Joan  ja en la part final del seu discurs, confessava sentir-se satisfet de comprovar com en aquesta sessió,  per primera vegada, escoltava a la portaveu del PP presentar propostes concretes, referides a un conjunt de projectes que no depenen de Tavernes, sinó del govern de Madrid, i que fins ara, quan el PP ha estat governant molts anys, no havien mai reclamat, i en alguns casos fins i tot havien votat en contra, com és el cas de la laminació del Vaca.

Igualment va respondre al portaveu socialista, que havia demanat més diàleg, que estava totalment d’acord: la política local s’ha de basar en el diàleg, diàleg i diàleg, però això implicava un doble camí, una dualitat entre dos interlocutors, i la voluntat dels dos de fer el diàleg fructífer.



Jordi Joan promet el càrrec d'alcalde de Tavernes

Al portaveu de Ciudadanos, li recordava el sentit de la paraula valenciana “trellat” front al calc lingüístic-traducció castellà de “sentit comú” i confiava que les relacions en la nova legislatura i entre els partits foren talment com els valencians entenem quan parlem de relacions amb trellat. Això, diguem nosaltres, igual és molt difícil quan el mateix portaveu afirmava que els seus dos regidors farien una oposició critica i molt dura "si no ens fan cas" o quan no estigueren d’acord amb el govern municipal.

També ha respost les paraules del portaveu de l’Esquerra, que havia dit que havien condicionat el recolzament a Compromís a que fora el seu programa electoral el que es duguera a cap en la legislatura, a la qual cosa Jordi Joan li recordava que hi ha 17 regidors, i veia molt complicat que un sol regidor poguera dur endavant el programa electoral del seu partit.

I sobre programes, ací recordava que tots els partits vallers tenen propostes comunes o molts semblants, i per tant caldria començar per potenciar allò que tenien de comú tots els programes com a punt d’arrancada d’un possible pla de treball.



Jordi Joan rep la vara de comandament de la mesa d'edat de la sessió

Jordi Joan ha fet una proposta concreta al regidor de l’Esquerra, i a més, sense cap obligació per la seua part de votar-li res a Compromís. Jordi Joan li ha ofert la delegació, amb firma i total responsabilitat, de tot allò que es relacione amb el mon animalista i la lluita contra el maltractament, però això seria sempre sota la seua responsabilitat, que tindria la firma delegada i el poder autoritzar o no actes, com per exemple els bous al carrer de festes, per acabar dient que esperava la seua resposta i firmar la delegació. 

Els temes vallers al discurs 

Abans de la resposta que hem dit als distints partits, Jordi Joan va esbossar el que pot ser un programa de govern per a quatre anys a Tavernes, on les prioritats seran acabar els projectes que ja estan iniciats.  Va ser un parlament dens, on va tocar molts temes municipals, i dels quan comentem els que considerem més importants.



Jordi Joan durant la seua intervenció

En el tema piscina coberta, amb retret inclòs als demés partits, perquè recordava que tots han expressat frases del tipus “farem la piscina”, “obrirem la piscina”, però ningú no han presentat cap alternativa a la proposta que està executant Compromís, que disposa ja de la propietat municipal, del projecte d’acabament i dels diners. “Si algú té una proposta que permeta avançar més ràpid que ho farem amb la nostra per obrir la piscina, que la diga, que la porte a plenari i la seguirem”. 

Una referencia a la depuradora, que servia per recordar que el projecte està redactat, només cal el llum verd de la Generalitat per iniciar el pla d’expropiacions que ha de dur a l’execució de la instal·lació, sobre 23 milions a pagar per la Generalitat.

També ha esmentat la circumval·lació, amb projecte redactat per la Generalitat, i on es solucionen els problemes existents, així com l’avançament que s’ha fet per acabar les urbanitzacions dels polígons industrials “El Teularet” i “El Golfo”, dels quals deia que “son els que han de permetre la instal·lació de noves industries i per tant treball per a Tavernes”.



Grup municipal de Compromís
I va fer una aposta decidida en el seu parlament per l’ARRU, el programa que si s’aconsegueix permetrà obtindre fons europeus per a remodelar i donar millors serveis el casc nord de la ciutat, i en el qual ja s’esta treballant des de fa uns anys, i en la setmana passada Tavernes va gaudir de la visita de 40 arquitectes internacionals, que estudiaren la ciutat i han presentat les seus propostes de millora.

Tampoc va oblidar el Centre de Dia, que tot a punt, no es va poder iniciar perquè Confederació que havia donat permís a la piscina, no en volia donar al Centre del Dia i per a la qual cosa, s’ha buscat l’alternativa del Cantalot, o l’estació del tren o la Goleta, obres que no depenen de Tavernes sinó del govern de Madrid, com la laminació del riu Vaca