L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 904
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 18.803

dimarts, 11 de juny de 2019

Els tubs del col·lector de la platja ja estan a peu d'obra i pot començar avui la col·locació




Els tubs del col·lector ja estan a peu d'obra i tot apunta a indicar que, avui mateix o els pròxims dies, seran instal·lats dins de la rasa oberta en el tram on es duen a cap les obres aquestes darrers setmanes.



Les fotografies permeten observar l'encofrat fet de fusta aglomerada, amb una capa de railite que funciona com a protecció, perquè el formigo que s'ha d'abocar dins de la rasa, i que envoltarà els tubs del col·lector, no quede enganxat amb les agulles de ferro. Així es podran traure fàcilment i seran reutilitzables en altres trams de la construcció.

Aquestes "tablestaque" de ferro, són una mena de llança clavada al terra, a més de sostindre les parets de la rasa tenen com a missió traure l'aigua del subsol.



L'execució del vial i del col·lector són obres que es fan conjuntament i van començar el passat més d'abril, després d'haver estat adjudicades a Hidraqua. Les obres totals importen una inversió de 3 milions i tenen com a objectiu d’eliminar problemes com la inundabilitat i facilitar el trànsit entre les dues platges. 



L'obra s'ha pogut iniciar després de dedicar els darrers anys molts esforços i treballs per aconseguir els terrenys i que podem breument resumir en: redactar el projecte inicial i modificar-lo posteriorment, a més d'obtindre els permisos de les Administracions, aprovar els plans plurianuals per atendre la despesa i, fins i tot, implicar la Generalitat perquè es faça càrrec d’una part, que suposarà un estalvi sobre els 1’5 milions per a Tavernes.


El projecte, com hem dit, va ser modificat en millora per tal de construir el col·lector davall del nou vial de 18 metres d’ample en la zona perimetral del sector 13 i afegir tot el pla urbanístic que millorarà el carrer Blasco Ibáñez i els carrers adjacents.

Cap comentari: