L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 1 de juny del 2019

¿Un quatripartit per impedir una nova alcaldia de Jordi Joan i de Compromís?





Aquesta imatge, del 4 de juliol del 2015, sembla ser que hi ha no vol es torne a repetir el pròxim dia 15 de juny.  I malgrat que hem tingut una setmana post electoral bastant tranquil·la, potser perquè en la ment de tot Tavernes dóna per fet que amb 8 regidors electes, Jordi Joan tornarà a repetir com alcalde, els comentaris i rumors indiquen moviments soterrats i antinatura, que a nosaltres també ens han arribat.

Repetim: són comentaris i rumors, que en periodisme es diu que són l’antesala de la notícia, però no mirem tinga recorregut. Almenys pel que sabem. 

I els rumors  també han volat fins a la premsa  i els publica avui el diari Levante-EMV que confirma una proposta de suma de quatre partits per tirar fora de l’alcaldia a Compromís. I diu que tots els neguen, però tots li han parlat.

Perquè l’obtenció de 8 regidors per Compromís fa obligatòria  i necessari la suma de la resta de les altres formacions: 4 del PP, 2 del PSOE i Ciudadanos i 1 de l’Esquerra, que sumarien 9 vots. I en el moment de l’elecció d’alcalde ja se sap: o majoria absoluta d’un candidat o la llista més votada.

El diari Levante-EMV repeteix avui els rumors que s’han dit aquests dies en alguns cercles polítics vallers: hi ha una proposta, que no es diu mai d’on ha nascut, per fer un pacte d’investidura a quatre bandes i que no siga alcalde Jordi Joan.  El diari afirma que ahir dos formacions,  l'Esquerra de Tavernes i el PP, havien rebut la proposta, però preferiren no dir-li al diari d’on venia. 

El que no diu Levante-EMV és qui seria l’alcaldable en eixe hipotètic quatripartit, encara que els comentaris per Tavernes si que el diuen, però nosaltres posem en dubte que el minoritari accepte. De fet, el diari ja anuncia que en l’assemblea del dijous de l’Esquerra es va rebutjar la proposta i també s’ha fet arribat a Compromís, per un alt responsable de la coalició, el missatge que de rumors i comentaris no en feren cas. 


No pensem que és done - seria repetir a l'extrem i amb més partits-  la història ja viscuda en el 1987, quan la coalició EU-BLOC guanyava les eleccions amb 6 regidors però un pacte de les formacions PSOE-UV-PP donava l’alcaldia al cap de llista socialista.