L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 14 de juny del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Bandera Negra a la Goleta? Què fem amb les platges urbanitzades els anys 1970 i 1980?


La platja de la Goleta ostenta per sisè any consecutiu el guardó de “bandera blava” a  la qualitat ambiental i de serveis, a més de tindre una “Q de qualitat”, però Ecologistes en Acció li  dóna una “bandera negra”. Fotografia de l'estat actual.

Però, atenció, la mala qualificació no és per males condicions ambientals, ni per contaminació de l’aigua, ni perquè no tinga els serveis que cal. Per això no.  ¿Perquè la distinció negativa, en contrast amb la positiva de la bandera blava atorgada per un organisme internacional? El grup ecologista diu que hi ha una pressió urbanística que està destruint el cordó dunar i perquè la platja no es capaç de recuperar per si mateixa l’arena que s’enduen els temporals. 


Anys 1960-1970: Quan la Goleta era un complet arenal


La Goleta es va urbanitzar en els anys 1980, amb la llei vigent, i des d’aleshores no es construeix cap edifici en primera línia.  L'entitat ecologista no diu res sobre quina era la legalitat del moment, els anys 1980, amb una llei de Costes que no tenia res a vore amb l’actual. Amb eixa mateixa llei es van construir sense problemes i de manera totalment legal els edificis tant de la Goleta com de la genèrica Platja de Tavernes”. Com hi ha urbanitzades centenars i centenars de platges, amb eixa mateixa llei de costes que  no té res a vore amb l’actual.



Principis del 2000. Encara no era tan evident els efectes de l'espigo

La platja de la Goleta, com l’altra platja vallera, es va urbanitzar en la seua època amb tots els permisos i informes favorables que calia en aquell moment i amb l’autorització de la Demarcació de Costes i del Ministeri de Madrid corresponent. No anem a entrar si es podien fer les coses millor ara a 40 anys de la urbanització. El que està ben clar es que es va urbanitzar segons la llei,  es va urbanitzar de manera legal, i amb tots els permisos que calia de les Administracions.

Hi ha més encara. El  projecte aprovat pel Ministeri corresponent a Madrid  contemplava la construcció d’un passeig de 6 metres d’amplada per davant de les edificacions de primera línia, que havia d’executar la Demarcació de Costes, i això és evident que no s’ha fet.

Google maps: es veu ben clar l'efecte sobre l'arena de l'espigó
Des de una avioneta, es veu més clar que passa al nord i al sud de l'espigo del riu Xúquer



Qui anava a pensar, en els anys 1980, quan es va projectar, aprovar i executar la urbanització de la Goleta,  uns anys després es modificaria l’espigó del Xúquer i el Brosquil i la Goleta tindrien els problemes que tenen. ¡¡¡Atenció!!! Eixe problema ja comença a vore’s en l’altra platja, i el Ministeri continua sense fer res. Mireu les fotografies i observeu-hi que passa al sud del Xúquer i com és l’arenal del nord.

Però d'això, i de solucions no en parlen res!!


Les opinions expressades són nostres, no de cap partit o entitat.