L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.379
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.482

dijous, 6 de juny de 2019

Qui és sabater, que faça sabatesSi es vol fer una rampa accessible entre el carrer Divina Aurora i Sant Joan Baptista en el punt on mostra la fotografia caldrà tindre en compte que la normativa estatal per a fer rampes accessibles,  Códi Tècnic de l’Edificació (CTE), estableix en pas de vianants un pendent del 12% fins a 1'5 metres, 10% en longitud fins a 3m, del 8% fins a 10 metres, amb una amplada mínima  1,20 m i un passamà com a mínim a un costat.

En aquest lloc, es veu clarament  no hi ha cap possibilitat de construir una rampa normativa, i menys en ziga-zaga, com es va fer en la Travessera de Sant Benet on també hi havia un bon desnivell, però molt d'ample.  I per tant, la solució al final és la que és. Convindreu amb nosaltres que els tècnics municipals (arquitectes i aparelladors de l’Ajuntament) i el cap d'obres de l'empresa hauran  vist que no hi ha altra possibilitat.

A la Travessera de Sant Benet es podia fer la rampa en ziga-zaga i es va fer.
 

Esperem que aquells que han opinat i han criticat la solució triada pels arquitectes i aparelladors municipals, els que diuen que millor era optar per una rampa i no per una escala, ens diguen com fer la “seua rampa” respectant la normativa i respectant les cases del costat. 

Ah, i en fer les solucions, cal fixar-s'hi bé en la casa que hi ha damunt l’escala, perquè si hem de fer una rampa no podrem fer-la més alta que l’entrada i barrant el pas a la casa.

El que hem dit: Qui és sabater, que faça sabates (en castellà: zapatero, a tus zapatos).

Cap comentari: