L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.379
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.482

dimarts, 4 de juny de 2019

Les obres del col·lector, iniciades en abril, avancen i comença a vore's la gran rasa que el contindrà



Les obres del col·lector de la platja continuen amb el pla d'execució traçat i ja es pot observar quina és la funció de les "tablestaques" de ferro que fa unes setmanes embotia una maquina pesant dins del terrenys: com vam dir la finalitat és assegurar el terreny, sostindre les parets de la rasa excavada per instal·lar el col·lector.




Les fotografies que us oferim ens donen detall de la tasca que s'esta executant en aquests moments, després de que les obres del vial i de la platja varen començar el passat mes d'abril.


El col·lector va ser objecte d'atenció desvirtuada en la passada campanya quan hi havia partits que afirmaven que "Farem el col·lector", "Construirem el col·lector per evitar inundacions" però la realitat era que el col·lector havia començat ja les obres el mes d'abril. Semblava que només hi havia voluntat d'amagar a Tavernes allò que era evident i que les fotografies i les noticies publicades donaven fe i eren prova d'unes promeses impossibles perquè les obres estaven iniciades i amb el sistema de pagament aprovat en plenari.



Per tant, i des d'abril, Tavernes executa les obres del col·lector de la platja i del vial perimetral, adjudicats a Hidraqua, i que importen més de 3 milions d’inversions per a la platja amb l’objectiu d’eliminar problemes com la inundabilitat i el trànsit entre les dues platges. Fotografia superior el traçat del col·lector.




És la inversió més gran a la nostra platja feta en 25 anys i arriba després de que el govern de Compromís dedicara els darrers anys molts esforços i treballs per aconseguir els terrenys, redactar el projecte inicial i la millora posterior, obtindre els permisos de les Administracions, aprovar els plans plurianuals per atendre la despesa i, fins i tot, implicar la Generalitat perquè es faça càrrec d’una part, que suposarà un estalvi sobre els 1’5 milions per a Tavernes.



El projecte contempla construir el col·lector davall d’un nou vial de 18 metres d’ample en la zona perimetral del sector 13 per facilitar la connexió de les dues platges valleres, millorar el carrer Blasco Ibáñez i els carrers adjacents. També facilita el desaigüe d’aigües pluvials, amb un tanc de tempesta que transvasaria l’aigua a la Séquia Mare, oferint aigua en temps de sequera.

Cap comentari: