L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 1 de juny del 2019

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El malviure que ens donen les xarxes i la necessitat d'un codi ètic d'actuació




Reproduïm les reflexions de la regidora de Serveis Socials, Noelia Alberola, al voltant de les actuacions de Serveis Socials i de la privacitat i codi ètic que han  de seguir, com a resposta a actuacions en les xarxes que, sota l’aparença d’informar, només tenen com a  objectiu desprestigiar el bon treball fet.

El departament de Serveis Socials  té les seues competències, els seus protocols d'actuació, el seu codi ètic i mai no s'ha negat a realitzar cap actuació dins d’aquests paràmetres.

I com a codi ètic, mai, però mai,  cap responsable polític ni treballador ha esmentat públicament,  i menys a les xarxes, les problemàtiques, ni necessitats de ningun veí, ni veïna, de Tavernes. Perquè totes i tots tenim dret a la nostra privacitat, totes i tots tenim dret a mantindre la nostra salut en la privacitat. I això es una responsabilitat que adquireix un càrrec polític i la du a cap amb la dignitat que totes i tots mereixen rebre.
 
Les xarxes s'han convertit en espais on abocar la ira, la frustració i on, algunes i alguns, agafen la toga de jutges i es posen a qüestionar el treball fet des de les institucions, i en el cas que ens ocupa, el treball fet des de Serveis Socials.


Serveis Socials té uns protocols d’actuacions: competències, privacitat, diferenciar entre el que és públic i és privat...

Té competències per traslladar informes, sentències i execucions, dels jutjats. Sempre es realitzen treballs coordinats i tot queda documentat. Cadascú en el lloc i en el seu espai. Mai s'ha requerit una actuació i no s'ha prestat l'atenció. Els informes, quan apleguen, inicien actuacions.

No es pot consentir que la mentida, la manipulació  i el poc trellat que impera a les xarxes, acuse a Serveis Socials i a la regidora de no haver actuat en un cas concret, com el que es va fer públic. Hi ha qüestions que acaben en mans de jutges i on ni l'Ajuntament, ni els funcionaris, tenen la solució per resoldre conflictes, ni de salut, ni en espais privats. I s’arriba als jutjats perquè es realitzen actuacions prèvies. I aquesta està en mans del jutge i ell resoldrà.

És lamentable  que s'utilitze el recurs primari de contar als veïns i veïnes situacions particular i que aquest, des del desconeixement,  aboquen  a les xarxes el primer que els ve al cap.

Intencionadament es genera un debat i aprofiten el fet que no es pot difondre les actuacions que s'han realitzat, perquè per damunt de tot està els drets de tot ser humà i la privacitat.  Qui suma i resta en segons quines decisions, són els jutjats. Hi ha que tindre mala bava i ser negre de cor  per utilitzar públicament una qüestió que està als tribunals i fer-ho per atacar a la Regidoria i al Departament i fer acusacions en fals.

Serveis Socials treballa per resoldre qüestions,  per  fer seguiment i per coordinar fins on la llei ho permet. No es tasca de Serveis Socials respondre a ningú en les xarxes, i menys encara quan l’evidència diu que no es cerca la col·laboració, ans el contrari, es vol desprestigiar un treball fet des de la professionalitat.

Estem cansats de vore com hi ha gent que només cerca en les xarxes aprofitar-se de situacions per carregar, acusar, mentir, manipular  i dir el primer que li passa pel cap. I això els hauria de pesar en la consciencia.

Les lleis estan per a complir-se, ens agraden o no, es facen més o menys llargs els processos o els veredictes no resulten els esperats. S'han d'acatar.  Serveis Socials té uns professionals qualificats, preparats i que es deixen la pell fins on les seues competències les deixen. 

I afegim nosaltres: Tenim una regidora treballadora, constant, valenta i implicada fins el coll amb la tasca, i només cal vore com ha canviat tot en 4 any. I que esperem i confiem duga el timó durant a 4 anys mes.