L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.216
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:30.738

dissabte, 25 de maig del 2019

Tavernes acollirà una jornada del Placemaking Week Europe 2019El Placemaking Week Europe 2019 és una conferència a nivell mundial arquitectes que enguany es reuneix en la Marina de València del 12 al 15 de juny i que ha decidit celebrar una sessió de treball a Tavernes.

Un total de 30 dels 450 professionals que hi participen, estaran a Tavernes el dia 12, i ho faran per presentar propostes de millora de la nostra ciutat en els aspectes de desenvolupament urbà i la transformació de l’espai públic. Aquests experts visitaran i estudiaran de primera mà les necessitats i possibilitats dels barris Calvari, Cantalot i Patronat per a oferir idees i solucions per a regenerar i millorar la zona nord de Tavernes.

Un honor per a Tavernes, i un privilegi acollir la sessió de treball en la què s’exposaran diferents idees per a millorar la ciutat. Els 30 arquitectes efectuaran una anàlisi de la situació dels barris de la zona nord de Tavernes per a posteriorment oferir una sèrie d’apreciacions i una proposta tècnica per a revitalitzar-los. El treball que es realitzarà durant la jornada beneficiarà Tavernes ja que es donaran a conèixer distintes propostes d’èxit a altres ciutats europees amb la finalitat de regenerar i millorar els barris de la part alta de la ciutat.

Font del Canut, en la part alta de la ciutat
L'objectiu que pretén el govern de Compromís és clar: establir un programa des de l'Ajuntament perquè els barris de la zona alta tinguen els serveis necessaris per a fer-los més atractius per a la gent jove. En la jornada participaran també 5 joves professionals del municipi, que tindran l’accés gratuït al congrés.

Fa uns dies l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i el tècnic municipal, Andrés Moscardó, van rebre a l’Ajuntament la visita de Ramón Marrades, director estratègic del Consorci València 2007 La Marina, i Charlot Schans, codirectora dels Placemaking Week Europe per tancar els últims detalls d’esta jornada de treball innovadora al municipi valler.

Aquesta jornada de treball al casc antic de la ciutat donarà inici al programa ARRU (Àrea de Renovació i Regeneració Urbana) que es desenvoluparà a la zona alta de la ciutat, i suposarà un valuós complement per a l'altre projecte en el què treballa l’Ajuntament de Tavernes dins de la convocatòria de Fons Europeus URBACT, anomenat Circular Cities.