L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.263
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.362

dijous, 16 de maig del 2019

Jordi Sebastia treballarà per la reforma de la PAC i millors acords comercials per a la taronjaJordi Sebastià, candidat de “Compromís per Europa” ha visitat Tavernes on s’ha reunit amb representants dels sindicats i entitats agrícoles valleres, junt al candidat a l’alcaldia vallera, Jordi Joan, i regidors de Compromís. La reunió ha afrontat els problemes de l’agricultura valenciana mentre afirmava que la seua prioritat serà defensar la taronja valenciana.

El cap de llista de “Compromís per Europa” assenyalava els dos objectius en que pensa centrar la seua actuació:  la reforma de la Política Agrària Comunitària (PAC) i els acords comercials a establir amb altres països.


L'impacte negatiu del tractat amb Sudàfrica és evident per a Jordi Sebastià, que demanava tractats que protegeixen la taronja com es fa amb el plàtan canari. “Els productes cítrics no poden ser més, però tampoc ser menys”.

Sebastià ha remarcat que cal aconseguir millor tractats comercials perquè les clàusules de salvaguarda són provisionals, i recordava que tenim al damunt possibles tractats amb Egipte i Marroc que perjudicaran la nostra taronja. “Hem de trencar l’acord que hi ha a Europa entres els grups popular i socialista per canviar la política agrària a Europa” concloïa.Al llarg de la conversa, va fer referència al tractat amb Sudàfrica i com els grans partits espanyols (PP, PSOE i Ciudadanos) havien votat a favor del tractat que tant ha perjudicat la taronja valenciana i només Compromís l’ha votat en contra i s’ha oposat a la firma en el Parlament Europeu, el Congres de Diputats i el Senat espanyol. Això el feia concloure la necessitat de recolzar partits i formacions valencianes que ajuden a la nostra agricultura.

El candidat de “Compromís per Europa” proclamava que el nostre mercat natural és Europa i a ell hem d’arribar-hi de forma competitiva. Per això cal acabar el Corredor Mediterrani i dedicar els fons europeus per agilitar esta ruta beneficiosa per als nostres productes i no per a fer túnels a Madrid, com va fer el passat govern del PP.


Una altre punt que cal solucionar, per competir en igual de condicions amb productes de fora Europa és l’exigència d’aplicar els mateixos tractaments fitosanitaris, i sobre tot que en països extens apliquen el tractament de fred.


 Jordi Sebastià va assenyalar que els nostres problemes naixen a Madrid i és el Ministeri d’Agricultura qui hauria de fer de lobby de pressió, que per alguna cosa som el principal productor de cítrics, i a més amb unes condicions de comercialització i qualitat superior pels controls que imposem.