L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 23 de maig del 2019

Les obres del col·lector de la platja avances a bon ritme i són imparables



Les obres del col·lector de la platja continuen el pla d'execució i aquests dies hem vist l'arribada de maquinària pesant per tal de col·locar les "tablestaques", un element de gran grandària i en ferro que té com a finalitat assegurar el terreny en el moment que s'inicie la rasa per instal·lar les canonades del col·lector.

No cal dir que el vial d'unió de les platges vallers i el col·lector s'executen en terreny arenós i només excavar un metre ens trobem amb la capa freàtica, i més enguany amb les grans pluges que hem tingut fa uns mesos. Per tal d'evitar solsides, s'introdueixen amb l'ajuda de la maquinària dins del sól en posició vertical, com podeu vore en el vídeo, per tal que servesquen de mur de contenció a l'arena i no dificulte els treballs. 




Aquests treballs està previst finalitzen el dimecres de la pròxima setmana.
Per tant normalitat absoluta en unes obres que al final de tot suposaran una inversió de més de 3 milions d'euros, la més gran feta en la platja els darrers 25 anys. 


Les obres no es paralitzaran 

Les obres, tal com han dit l'alcalde Jordi Joan i el regidor d'Urbanisme Josep Llácer no van a paralitzar-se una vegada l’Administració, en aquest cas l’Ajuntament, ha ocupat els terrenys i està contemplat en el PGOU la construcció del vial. 

L’Ajuntament va ocupar els terrenys en base a la normativa establerta en la LOTUP (Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge) que dona la potestat a les administracions públiques per ocupar terreny per a executar obres d’interès públic i general, com és el col·lector de la platja.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha llançat un missatge de tranquil·litat a Tavernes dient que "com que l’ocupació directa ja s’ha executat, les obres no van a ser paralitzades” i hi ha fórmules per executar la sentència amb la indemnització als propietaris que hauran de cobrar el valor del terreny com a rústic que és ara.


El regidor ha confirmat que els juristes municipals tenen perfectament argumentat i amb jurisprudència poden demostrar que este tipus d’expedient és vàlid encara que supera els tres mesos, perquè és un tràmit molt llarg que inclou informar a les parts, donar un període d’al·legacions i resoldre-les.



Una qüestió judicial, solucionable amb indemnitzar als propietaris com a terrenys que són i aixi paguen l'IBI actualment,  però on hi ha més que res una cosa ben clara: que hi ha partits que han demostrat la seua satisfacció per la sentència, i que voldrien que el col·lector no es faça, tot i ser una obra d'interés general i de benefici de Tavernes. Ells ho tenen clar: antes Tavernes sense col·lector, que fet per Compromís."