L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 20 de maig del 2019

Compromís planteja al sector agricola recuperar el projecte de desaigüe de les zones de la Marina i Marenys


L’alcalde de Tavernes i candidat a la reelecció per Compromís, Jordi Joan, va plantejar al sector agrícola valler la possibilitat de recuperar un projecte del 2000 de desaigüe de les zones costaneres del terme valler, un projecte que disposaria l'Ajuntament des d'aquella temps i que ha dormit vora 20 anys sense iniciar-se.

Jordi Joan va recordar aquest projecte en la mesa rodona celebrada fa uns dies amb motiu de la visita a Tavernes de Jordi Sebastià, cap de llista de "Compromís per Europa". Aquell projecte estava pensat com ajuda per a desaiguar més ràpidament les zones que s'inunden amb grans pluges mitjançant la instal·lació de bombes de desaigüe que abocarien l'aigua al Canal de Defensa.

El candidat de Compromís va recordar que després de l'esforç realitzat els darrers anys en el sanejament de l'Ajuntament, i amb la situació actual que ha abaixat el deute un 82%, l'Ajuntament està en disposició d'estudiar projectes com aquest, impensables fa nomes dos anys. 

En aquest cas, els estudis previs haurien de valorar la reactualització del projecte, estudiar els costos d'execució en l'actualitat i buscar el finançament, a més de si la situació dels temps d'ara aconsellen aquesta mesura o un altra distinta.

Jordi Joan va reiterar la predisposició de Compromís en l’ajuda al camp valler i afirmava que la situació viscuda aquests anys canviarà els pròxims anys, mentre recordava que el govern que presideix, a pesar de les dificultats econòmiques,  ha fet una gran inversió en millores de camins rurals i compra d’equipament i maquinària per a la brigada agrícola municipal.