L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 17 de maig del 2019

Compromís ompli de gom a gom la plaça de la Casa de la Cultura



Compromís va demostrar ahir que continua tenint la confiança dels vallers i valleres, que reconeixia el treball fet per Jordi Joan i el seu govern tots aquests anys.

Davant els assistents que omplien de gom a gom la plaça Escriptor Rafael Chirbes, l’acte central de campanya de Compromís era una vertadera prova de foc, un repte per a Jordi Joan que va elegir un disseny d’acte a l'aire lliure on la proximitat estigués per damunt de tot. El resultat final va ser, es vulga o no es vulga, el míting més multitudinari mai vist a Tavernes amb una completa superació quan a assistents, molt per damunt  dels actes que fins ara hem vist en la campanya electoral.  I els que ens segueixen saben que ací de mentires cap, i menys quan hi ha fotografies i nosaltres les publiquem.

  


Aquests dies on el soroll dels fake news a les xarxes socials intenten reflectir altres coses,  la realitat que es va viure i vore ahir en deia una altra ben diferent i demostrativa de perquè eixe interés, sobre tot en la dreta local, de desprestigiar a Compromís, sempre en base a mentires i falsedats.

La intervenció del candidat a la reelecció, Jordi Joan, va ser clara, senzilla i entenedora: va desgranar tots els eixos principals de la legislatura que ara acaba, per projectar cap al futur les propostes de la legislatura 2019-2023, moltes de les quals tenen les arrels en el treball fet en els darrers quatre anys. 




I una bona dosi d’humanitat en el candidat quan reconeixia i acceptava els possibles errors comesos, demanant disculpes. I de passada, avisava el perill que els projectes de futur a Tavernes quedaren paralitzats si foren realitat els rumors d’un pacte tripartit per desbancar Compromís, si no assoleix una majoria còmoda. 


La presentació, a càrrec de Laura Clar i Sergi Moreno, va ser dinàmica i marcant el ritme de l'acte amb la frase justa i amable cada moment. 

"Queda molt a fer. És injust que ens demanen que fem en un any coses que estan malament de fa 40 o 50 anys". 

Jordi Joan iniciava el seu parlament agraint la presència dels centenars i centenars de vallers i valleres que omplien la plaça, i assegurava confiar en la victòria perquè és l’únic partit que demostra tindre un projecte de ciutat a més de ser garantia de polítiques de modernitat.


Deia Jordi Joan que Compromís té com a objectiu convertir Tavernes en una ciutat per viure-la i això assegurava “ho estem fent amb polítiques que comencen pel sanejament de les arques municipals, de 27 a 5 milions de deute” i preguntava que s’haurien pogut fer amb els 22 milions d’euros pagats. “A pesar d’haver estat 6 anys dins d’un Pla d’Ajust imposat pel ministre Montoro, del PP, hem invertit aquest darrer any 1’5 milions d’euros en la via pública i ara hi ha en execució projectes per valor de 5 milions” indicava.

Jordi Joan reconeixia que queda molt per fer i per arreglar coses que no estan malament de fa un o dos anys, sinó que vénen de molt arrere, de fa 40, 50 i més anys. “No podem solucionar totes les coses en un any, ni podem acceptar que ens  diguen que tenim la culpa d’eixa situació” indicava.

No obstant els problemes econòmics derivats de la mala economia heretada, assegurava haver millorat els serveis municipals com el de manteniment de jardins, l’atenció escolar als més menuts, l’ampliació de parcs infantils, l’inici d’un Centre de Investigació a Bolomor, l’ampliació del servei de Salvament i Socorrisme, entre altres.




Ací recordava que Compromís ha iniciat i consolidat una política de festivals que ha millorat Tavernes en tots els ordres, recordant com era un Cap d’Any abans del Festivern i fent una crida als joves vallers i valleres: “si governa Compromís els festivals continuaran”. 

Desmentint falsedats de la dreta 

Jordi Joan remarcava “vull desmentir el fake news, la falsa notícia de que Compromís no ha fet res per la platja. Els darrers anys portem invertit un total de 3’7 milions  en obres i serveis en la mateixa” i destacava l’obtenció al llarg de tota la legislatura de les dues banderes blaves i el sender blau a la “Ruta dels Sentits” per a dir que “això no s’obté només perquè si”.




També va desmentir una altra falsedat: la que diuen aquells que afirmen que viu a València per a exclamar de forma taxativa: “Sóc Jordi Joan, visc a Tavernes i amb molt d’orgull, sóc el vostre alcalde i em teniu al vostre costat”, afirmacions seguides de forts aplaudiments.

I ací podíem escoltar l’única referencia a un partit de l’oposició quan assegurava que “Tavernes no pot tornar al passat. I ara diuen i parlen “il·lusió per Tavernes” aquells que afonaren al poble. Teniu il·lusió per un endeutament de 27 milions? Jo no. Teniu il·lusió per un PGOU sense polígons industrials? Jo no. Teniu il·lusió per un aparcament al passeig de 2 milions d’euros? Jo no. Teniu il·lusió per un Ajuntament obscur i sense transparència? Jo no.”






El treball de 4 anys per iniciar projectes que abans només existien de paraula 

A partir d’ací va entrar en el detall concret dels projectes importants de Tavernes treballats en aquests legislatura, on recordava que es van trobar una piscina arruïnada, sense cap possibilitat de posar-la en marxa pels processos judicials i on ha calgut fer un gran esforç per resoldre els problemes. "El treball l'ha hagut de fer Compromís. ¿On han estat els altres els darrers 4 anys? Alguns l’única cosa que han fet per la piscina és repartir xancles” per passar a informar que actualment s'ha aconseguit la liquidació de la piscina, està en fase de redacció el projecte d’acabament de les obres i hi ha consignats 800.000 euros per a fer possible eixes obres.

Quan a la circumval·lació va criticar la idea d’altres governs de voler fer una circumval·lació al costat del riu, pel Vergeret i en un lloc per on no hi ha cap possibilitat de que càpiga eixa via. “Hem treballat colze a colze els darrers 4 anys amb Carreteres de la Generalitat i ara tenim un projecte redactat que està en fase de l’informe de l’impacte ambiental per aprovar-se”.




Quan a la depuradora Jordi Joan recordava que es va trobar en un projecte que la Generalitat del PP havia eliminat i s’havia negat a executar, i va haver de negociar amb el govern del Botànic una depuradora realista, que és la que farà possible el desenvolupament del Sector Marenys 2A. “Tenim el projecte redactat, està en mans de la Generalitat per a l’aprovació definitiva, i així començar expropiacions de terrenys i que la Generalitat comence les obres”. 

Els projectes de futur 

Jordi Joan a partir d’ací va explicar els projectes de futur, per a la pròxima legislatura, amb propostes concretes per als polígons industrials del Golfo, Pla II i Teularet, amb l’objectiu d’acabar les urbanitzacions i impulsar l’arribada de noves empreses a Tavernes.




També citava la proposta ja presentada i en fase de gestió amb la Generalitat de la compra de l’edifici enfront del Parc del Cantalot per ubicar un Centre de Dia i habitatges socials, i es va mostar il·lusionat en poder impulsar l’ARRU, un pla de remodelació i revitalització de la part alta de Tavernes, que implicaria l’arribada de fons europeus que permetrien rehabilitat habitatges de manera que molts joves pogueren establir-s’hi.

I aprofitant la presència de Joan Baldoví, reconeixia que “l’Ajuntament no pot arribar a tot. I tenim els problemes del riu Vaca, de la Goleta i del pas soterrani de l’estació, per a la qual cosa tindrem de nou, com sempre hem tingut, l’ajuda de Joan Baldoví perquè els problemes de Tavernes arriben a Madrid. Només Compromís ha defensat els interessos de Tavernes al Congrés de Diputats, i tenim la seua paraula que ho continuarà fent”.





Jordi Joan feia al final autocrítica i demanant disculpes per aquelles coses que no s'havien fet bé. “Compromís vol seguir millorant Tavernes i us demanem el vostre ajut, que ens digueu les vostres prioritats per fer-ho possible”. 

I com a tancament del parlament indicava “No ens confiem. Us demanem la vostra mobilització per aconseguir una majoria ampla perquè tenim projecte i tenim un equip per a fer-lo possible. Us necessitem a tots i tots”, paraules finals que foren respostes per alguns minuts d’aplaudiment dels assistents posats dempeus.


La resta del míting


Els protagonistes també del míting foren  Rafael Climent, Conseller d´Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i el diputat a Madrid Joan Baldoví.

Els dos lloaren el treball fet per Compromís a Tavernes, i mentre el conseller Rafael Climent recordava tots els programes de treball que hem engegat a la nostra ciutat amb les ajudes rebudes, més de 4 milions, i que han possibilitat el contracte de 600 persones, Joan Baldoví recordava la necessitat d'una veu valenciana a Madrid i prometia que el primer que farà al nou president espanyol serà exigir solucions a la taronja mentre continuarà en la defensa dels interessos de Tavernes (Vaca, la Goleta...) com ha fet els darrers huit anys.


Els candidats locals Mònica Palomares, Sergi González i Anna Bellver, tres dels nous noms en la candidatura, explicaren el perquè de la seua suma al projecte de Compromís que qualificaren d'il·lusionador, realista i beneficiós per a Tavernes.



Al final de l'acte, i en directe, la candidatura local interpreta l'himne de Compromís, que va corejar una bona part dels assistents, sobre tot els més joves.