L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 23 de maig del 2019

Desmuntem falsedats, les “Fake news” d'alguns partits dites arran de la sentència del col·lector.




La sentència dels terrenys del col·lector de la platja, que accepta parcialment el recurs dels propietaris, en cap moment obliga a l’Ajuntament a tornar els propietaris eixos terrenys. 

Això és una mentida escampada per les xarxes per alguns dels partits de l’oposició. Objectiu: desprestigiar el treball fet per Compromís en el col·lector, que ja fa un mes que està executant-se.

Molt lamentable és que els partits polítics, que tenen la sentència, facen referència només a una frase i amaguen tot el que ve després.  El jutge reconeix el dret a recuperar els terrenys, però diu ben clar, i això és el que amaguen: "Si resulta impossible donar compliment a aquest pronunciament de la sentència... s'haurà de determinar les conseqüències d'aquesta impossibilitat, i per tant la indemnització que s'haja de satiser als demandants". 

O siga: és mentira que l'única obligació siga tornar els terrenys, o de desfer tot el que hi ha fet en el col:lector, o que s'ha de parar, cosa que han dit i redit alguns partits. Tot una completa mentira i una interpretació esbiaixada (sesgada) de la sentència. La sentència si que reconeix un dret, però si no es pot fer efectiu, cal indemnitzar. Segur que ningú rectifica i ho aclareix a Tavernes.

I això ho vénen explicant en diversos escrits, tant l'alcalde Jordi Joan com el regidor Josep Llácer. Per tant  tranquil·litat per a Tavernes, no fer cas de les falsedats perquè les obres no van a paralitzar-se, de fet el jutge no ha atés mai la paralització de l'obra.

Ara caldrà vore com s'indemnitza als propietaris per l'ocupació. I això es pot fer amb diners, pagant els valors rústics del terrenys, o bé reservant-los un aprofitament urbanístic, que 5 del 18 propietaris han rebutjat en presentar el recurs, que era la fórmula elegida per l’Ajuntament.
Obres del col·lector ahir dimecres
En defensa dels interessos generals i també dels propietaris 

Una cosa hi ha ben clara: l'Ajuntament ha defés sempre l'interés general de Tavernes i ha garantit els interessos dels propietaris. L'any 2015 va intentar firmar un acord amb una servitud d'aqüeducte per passar el col·lector, on els propietaris no perdien la propietat dels terrenys. L'oposició d'una part va impedir l'acord.

L'Ajuntament podia optar per l'expropiació o l'ocupació directa dels terrenys. Expropiar els terrenys era pagar-los segons el valor cadastral i la condició de rústic que tenen ara, i l'Ajuntament entenia que era perjudicial per als propietaris, i va optar per l'ocupació directa, amb reconeixement d'un aprofitament urbanístic. Es va inscriure en el Registre de la Propietat els metres ocupats que continuen formant part de la futura urbanització que es puga fer i els propietaris no perden cap dret urbanístic.

Però 5 dels 18 propietaris estaven en desacord en l'ocupació i presentaren un contenciós que s'ha acceptat parcialment en primera instància. Molts han parlat de que s'ha de tornar els terrenys i no tenen en compte ni expliquen que és impossible: l'ocupació directa està feta, les obres en marxa.

I això ho diu ben clar el jutge. L'Ajuntament indemnitzarà als 5 propietaris el valor actual dels terrenys, considerats com a rústics. Serà uns pocs milers d'euros, i ara cadascú que valore el que és millor.