L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 16 de maig del 2019

La salut SI que importa, però hi ha actuacions molt importants que no apreciem perquè queden enterrades davall les voreres.



Hi ha actuacions en voreres i carrers que tenen afegides, a més de les millores evidents que veiem a simple vista, altres que són molt importants, sobre tot per a la salut del veïnat, i que no veiem perquè queden amagades davall les voreres. 

Passem a explicar-ho: a més de l'accessibilitat i millora de voreres, altres actuacions són molt importants també, i no es veuen en quedar soterrades davall l'obra nova. Parlem dels canvis i substitucions de les conduccions elèctriques però més que res de l'aigua potable.


Els veïns i veïns de Tavernes saben que, des de fa  mesos,  s’efectuen obres de millora en  voreres de carrers (cas del Calvari, Joan d'Àustria, Escorxador, Divina Aurora, etc) i que han eliminat les barreres arquitectòniques, han millorat el pas de vianants, però... tot no acaba ací.



De vegades fem comentaris sobre els canvis de tota una vorera quan igual podia haver tingut una reparació. Però passa com a les nostres cases, que quan fem obres és més fàcil fer una cosa nova, i de nou, que "remendos". En el cas de l'Ajuntament, les actuacions vénen obligades de vegades per la normativa, sobre tot les que toquen aspectes de la sanitat pública o prevenció de malalties. És el cas de la uralita en les conduccions d'aigua potable, que cal eliminar per ser suposadament cancerígena.

Per tant quan es repara i millora una vorera, si cal es fa la tasca complementària: 


- Es substitueix les antigues canonades d’aigua potable d’uralita, nociu per a la salut, per altres de materials adequats i moderns. Una resolució del plenari de Tavernes obliga a canviar les antigues canonades d’uralita, per això en millorar algunes voreres es fan noves per canviar els tubs d’aigua potable d’uralita. Al mateix temps, es substitueixen les peces de distribució per altres modernes. 



- Es canvien les canonades dels cablejats elèctrics, llum i serveis com telefonia, internet, etc. que queden enterrats davall la vorera. Ací hi ha també com a objectiu eliminar el màxim possible el cablejat de les façanes de les finques mentre s’habilita les noves connexions a les cases sobre un tub en la paret. 



Tot això es pot vore en les fotografies que publiquem. Aquesta part de l’obra és molt important, i suposa un increment en l’import total, però per quedar enterrada, moltes vegades ni la tenim en compte tots els avanços i benèfics per a la salut.