L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 15 de maig del 2019

Compromís vol dedicar l'edifici buit front el Cantalot a habitatges socials i Centre de Dia



L’alcalde i candidat per Compromís a la reelecció, Jordi Joan, en l’acte celebrat en el parc del Cantalot va reivindicar ahir la proposta elevada a la Generalitat perquè compre l’edifici actualment tancat que hi ha davant del mateix parc i es dedique a habitatges socials, i a la construcció d’un Centre de Dia en la planta baixa.

L’alcalde va remarcar que és una proposta que el govern municipal de Compromís ja ha presentat a la Generalitat i que fins i tot, tècnics de l’entitat havien estat a Tavernes per comprovar l’edifici, ubicació i possibilitats.

La propietat de l’edifici, una vegada es tanque el procés de concurs de creditors en que es troba immers, passarà a la entitat bancària que tinga la hipoteca i segurament de seguida al Sareb, el denominat banco malo, que seria l’encarregat de la seua venda.

La possibilitat de construcció d’un centre de dia en els baixos va ser contemplada  després que la proposta d’ubicació en els locals municipals del Vergeret no aconseguiren el permís de Confederació per estar prop del Vaca, en zona inundable.


Edifici on Compromís proposa el Centre de Dia i habitatge social


L’acte va tindre com és habitual en Compromís un torn obert de participació veïnal, on Jordi Joan va recordar la situació anterior de l’Ajuntament  i que nomes feia un any que tenien la possibilitat de fer obres i inversions.

Va indicar la impossibilitat material i econòmica de poder atendre al mateix temps tot el conjunt de necessitats que té Tavernes, principalment voreres i via pública, i que eixes necessitats no son de quatre anys sinó que venen de fa molts anys, i abans de ser ell l’alcalde. Va recordar que les obres executades per barri, no les ha triades l’Ajuntament, sinó en el Pla d’Inversió per barris i foren aprovades pels veïns que assistiren a les reunions organitzades al llarg del 2016 i que determinaren les actuacions futures municipals. 

Més inversions en la part alta (595.000 euros) que en cap altra zona de Tavernes 

Jordi Joan va desmuntar la falsa informació que Compromís no ha invertit en la part alta del poble i recordava que les inversions són 1’6 milions i estan repartides de manera prou equitativa entre les zones altes, centre i baixa de Tavernes.

L'alcalde informava que en la zona alta,  s'ha actuat en el parc de Cantalot i s'ha remodelat la placeta del Tio Julio, i en les dos s'han instal·lat jocs infantils. També remarcava la millora dels carrers i voreres dels carrers Calvari, Corralot i Travessera de Sant Benet, mentre hi ha ara mateix en execució les voreres dels carrers Divina Aurora i carrers adjacents. Tot això ha suposat una inversió de 595.000 euros, més que en la part baixa i central de Tavernes.