L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 28 de maig del 2019

Centenars de families valleres han gaudit de la rebaixa del 3% de l'IBI



Els vallers que paguen fraccionat l'IBI han observat com el rebut d'enguany du aplicada la rebaixa del 3% aprovada per Compromís en el pressupost del 2019. La rebaixa s'aplicarà als demés veïns tal com vagen fent efectiu el pagament dins del període normal. Cal recordar que l'any passat, Compromís ja va rebaixar un 4% l'IBI.  

L'Ajuntament el 2014, 2015 i 2016 no va pujar  l'IBI, que va regular en el 2017 amb un 8%, però eixa pujada ha quedat en la pràctica anul·lada amb les dos rebaixes del 2018 i del 2019. Això ha fet que els valors hagen quedat semblants al 2014. Ho podeu comprovar en el quadre segon, el groc, mes davall. 

Evolució de l’IBI  des del 2007, any del “cadastrazo” del PP, fins enguany

És un estudi a partir dels rebuts reals de sis habitatges, tres de la platja i tres del poble. Es veu l'evolució de l'IBI des del 2007, any del cadastrazo del PP. Desmunta la falsedat de les afirmacions de l'oposició que, sense aportar dades i números, diuen: "Compromís ha augment exageradament, un 30% els impostos" o "Compromís ha pujat més d'un 30% l’IBI".  Això es fals.

Evolució de l'IBI i percentatge d'augment mitjà global amb altre govern
Evolució de l'IBI durant el govern de Compromís

Els quadres ens diuen:

- El PP va incrementar l'IBI en 5 anys (2007-2011) un percentatge mitja global del 45%

- Compromís ha fet un augment global mitjà en 8 anys del 4'7%

Ara fem els càlculs amb els números publicats pel PSOE. Només fan que confirmar el que diem amb una petita diferència:  els seus números diuen un augment del 4'6% front al 4'7% nostre. Segurament és perquè  nosaltres prenem sis carrers, ells només un. 

Quadre publicat pel PSOE (hem suprimit 2011 i 2011, que no governava Compromís) i del qual s'obté un augment del 4'6%
 

Com que l'IBI no es paga només pels habitatges, cal recordar que en sectors urbanitzables  la rebaixa està sobre el 90%. Fixeu-vos en les gràfiques 


I per últim els valors cadastrals amb govern de Compromís s'han reduït un 35%, i ara estan a nivell fins i tot inferiors al del 2007.