L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 25 de maig del 2019

Els grans projectes de futur de Tavernes: Balanç del treball fet en la legislatura


Un gran equip per a fer realitat i acabar els projectes iniciats en la legislatura actual
 
L’alcalde i candidat a la reelecció Jordi Joan ho ha explicat moltes vegades: fins el 2017 Tavernes va patir un Pla d’Ajust estricte i rígid imposat pel PP des del Ministeri d’Hisenda que impedia fer cap obra o inversió, o  contractar personal per atendre serveis del poble.

Davant això, Compromís ha dedicat aquests anys a desencallar, a preparar, a contractar les redaccions dels projectes fonamental perquè, una vegada alliberats del Pla d'Ajust, hauran d’executar-se (alguns ja ho estan) la pròxima legislatura. Ho expliquem.



Una depuradora més a prop

La depuradora (en groc) i les conduccions fins el poble i la platja, segons el projecte que ja té la Generalitat


D’on partíem?  El conveni de la nova depuradora es va firmar el 2009, però a l’arribada al govern ens trobàrem que no hi havia cap document.  La Generalitat del PP el 2013 va trencar el conveni de construcció i eliminar la depuradora dels plans de la Generalitat. 

Què hem fet?  Es prepara un nou projecte, pensat per a 42.000 persones del poble i platja, i es  presenten tots els documents per a l’avaluació ambiental i territorial del projecte.  

Què queda per fer? L’any 2018 la Generalitat accepta el projecte i l’inclou dins de la seua planificació de depuradores. Ara esperem l’aprovació del Pla Especial  per fer les expropiacions en el Tancat i iniciar les obres, que pagarà la Generalitat amb un valor de 23 milions.



La piscina coberta en marxa

Vista en alçat est de l'edifici de la piscina en el nou projecte, amb el pavelló d'halterofília adossat

D’on partíem? D’un projecte fallit i d'una concessionària que no podia acabar les obres i entrava en el 2011 en concurs de creditors:  Tot el procés de la piscina es judicialitzava, passava a estar en mans d’un jutge. 

Què hem fet?  El 2016 apostàrem per anul·lar la concessió i recuperar la piscina per al poble. La resolució del contracte és recorregut per la concessionària i el banc avalista, però  el jutge en setembre del 2018 dóna la raó a l’Ajuntament. 

Què queda per fer? El projecte de redacció d’acabament de les obres està a punt. S'ha liquidat la piscina amb la concessionària i hi ha una partida en el pressupost del 2019 de 800.000 euros per a concloure les obres. Les obres s’adjudicaran a una nova empresa amb un concurs públic perquè la piscina siga una realitat ben aviat.



El Pla Edificant: l’IES Jaume II i les escoles en camí

Descobrir que les promeses durant 16 anys del govern del PP eren mentida, va ser un colp molt fort
 

D’on partíem? No hi havia cap projecte ni estudi sobre les necessitats dels centres. En el cas de l’IES Jaume II el Just ens trobem que després de 16 anys de promeses el PP no havia redactat cap document de la reforma de l’institut. 

Què hem fet? L’Ajuntament s’ha adherit al Pla Edificant de la Generalitat per tal de poder remodelar les escoles i l’institut. Disposem de les memòries valorades de les escoles, per valor de 7 milions, i en uns dies s'enviarà la de l’IES Jaume II el Just  

Què queda per fer?  Aprovació del Pla Edificant de Tavernes per la Generalitat i tot seguit adjudicar els projectes finals per poder licitar les obres i acabar-les en la següent legislatura. 

Un vial i col·lector contra inundacions ja en construcció

Traçat del nou vial i col·lector actualment en construcció
 

D’on partíem? Del no res. L’any 2011 quan entra a governar Compromís, no existia  projecte, ni autoritzacions, ni disponibilitat dels terrenys tot i que el PP l’havia promés el 2006.

Què hem fet? Obtindre les autoritzacions de l’Estat i de la Generalitat per abocament d’aigües i redactar el projecte, que es millora sobre les previsions inicials per incloure l’obertura d’un vial perimetral que unesca i descongestione el tràfic, a més de reurbanitzar el carrer Blasco Ibañez i adjacents. 

Què queda per fer? Acabar les obres començades el passat abril: 400.000 euros per al vial, i sobre els 3 milions per al col·lector dels quals hem aconseguit que 1’5 milions els pague la Generalitat. 
 

La circumval·lació, desencallada

Projecte presentat per la Generalitat per a la circumval·lació de Tavernes

D’on partíem? Del no res, perquè la previsió d’anteriors governs de construir la circumval·lació al costat del Vergeret era inviable: allí no cabia, i damunt era en zona inundable. 

Què hem fet? Consensuar amb la Generalitat. La Conselleria d’Obres Públiques ha redactat un nou projecte de circumval·lació per a Tavernes, totalment viable  que ja esta en la fase d’estudi d’impacte ambiental.

Què queda per fer? Aprovar l’impacte ambiental per part de la Generalitat. Tot seguit consignar en els pressupostos autonòmics la licitació i adjudicació de les obres.