L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 14 de maig del 2019

El Teularet sera legal amb el canvi del PGOU que prepara el govern de Compromís


El govern de Compromís vol aconseguir la legalització del polígon industrial Teularet els pròxims mesos després d’estar 50 anys en funcionament sense estar urbanitzat. El sector presenta un alt grau de consolidació en una superfície de 96.760 metres quadrats, però la falta d’urbanització fa que el polígon no dispose de voreres, clavegueram i il·luminació.

La història és coneguda per tots els vallers. Moltes empreses de la localitat s’establiren en Teularet I però ho van fer sense tindre serveis bàsics com l’enllumenat, l’aigua corrent i el clavegueram. Les empreses que hi ha al polígon no tenen els serveis de clavegueram i aboquen a fosses sèptiques, cosa que produeix filtracions a zones pròximes.


La situació és vol corregir i  tal com ací en la Cotorra ja vam informar temps arrere i avui publica també "Las Provincias", el govern de Compromís treballa des de fa temps en una modificació del PGOU per capgirar eixa situació. El Pla de Reforma Interior del sector del Teularet es va iniciar fa uns anys amb l’objectiu d’urbanitzar, és a dir, dotar d’infraestructures i serveis urbans els terrenys ubicats en el sector.

Els serveis urbanístics que es pretenen implantar són dotar d’accés rodat les parcel·les del polígon, establir una xarxa de subministrament de l’aigua potable en les parcel·les, proporcionar una xarxa de clavegueram, una xarxa de subministrament d’energia elèctrica i una xarxa d’enllumenat públic. 



Actualment es tramita la denominada “Modificació 7 del PGOU” que determina l'abast de la urbanització del sector i el pla de reforma interior per dotar-lo d’infraestructures i serveis esmentats , així com cercar la solució als problemes dels abocaments.

La modificació del PGOU ha necessitat de molts tràmits i informes dels organismes oficials perquè tots aquests canvis afecten també a la via pecuària La Dula, que no tenia l'amplada mínima de 10 metres que exigeix la normativa i s'ha hagut d'adaptar aquest projecte a la llei. Això s'ha aprofitat per marcar una via de vianants i un carril bici.


També s'ha treballat en minvar els efectes de l'afecció de l'A7 i la CV-50. Carreteres de la Generalitat vol un accés diferenciat des de la CV-50 per al Polígon el Teularet, o siga que no s'hi puga accedir directament des de la carretera comarcal. 

L’informe final està en fase de redacció i quan estiga acabat es durà a plenari per aprovar-se perquè com ha recordat el regidor Josep LLácer en Las Provincias, es vol donar seguretat jurídica als propietaris que veuen com no poden fer obres, ni demanar permisos per a millorar les construccions existents.