L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 18 de maig del 2019

Jornada informativa sobre Bolomor per als nostres majors


"T'apropem Bolomor" és el taller que es va realitzar ahir, per tercer any consecutiu impulsat des de la regidoria de Serveis Socials i que ha coincidit enguany amb els 30 anys del jaciment. 

Es dedica a la gent gran i persones amb dificultats motrius i/o sensorials que no poden pujar a la covaen una activitat pensada inicialment per a desenvolupar al pavelló multiusos de Tavernes, però que finalment i pel ventet fred que bufava, s'ha traslladat al campet de gespa artificial del Vergeret, on feia bon solet, cosa que han agraït els nostres majors.


A l'acte, organitzat per Serveis Socials que dirigeix la regidora de compromís Noe alberola, comptava amb la presencia d'ACUDE, residència Solimar i associacions veïnals locals. Bolomor és de tots, és el nostre patrimoni més preuat, de grans i menuts. I els nostre majors mereixen gaudir d'una jornada de taller i alguna explicació sobre el jaciment.

 

I eixa oportunitat la van tindre ahir amb l'equip de Bolomor, que els va explicar coses del jaciment i ho va il·lustrar amb alguns taller, com el de la talla de pedres, la confecció de fletxes usant la cera i els budells dels animals per nugar la punta de pedra al pal, van poder apreciar com els antic obtenien el foc i vore reproducció de cranis de neandertal i cromagnon per saber-ne les diferncies.



Entre les visitants, l'alcalde Jordi Joan, que va ajudar a obtindre foc, la regidora Noe Alberola, entre altres regidors i també membres de l'associació Ames de Casa de Tavernes amb la seua presidenta al front, Àngelita Gimeno.