L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 18 d’agost del 2018

PLENARI AGOST 2018: Tavernes refinançarà prèstecs per pagar menys interessos.


L’Ajuntament de Tavernes va aprovar amb els vots de Compromís i EU (foto superior) que, tal com contempla la Llei de Regim Local, donar a l’alcaldia la potestat de concertar operacions de crèdits que permeten refinançar els préstecs municipals a un menor interès. L’objectiu seria millorar les condicions i així pagar menys i estalviar diners al municipi.

El regidor d’Hisenda Perfecto Benavent va recordar que ara Tavernes, després del sanejament econòmic, compleix les condicions i pot presentar-se davant les entitats financeres perquè li rebaixen els interessos, cosa que abans no  podia fer per la mala situació que anteriors governs deixaren l’Ajuntament.

El PP i el PSOE, que es van mostrar en contra, van coincidir com a arguments dir que “era una forma d’opacitat” i “una falta de transparència” que l’alcalde negocie amb entitats bancàries. Això ho va negar l’alcalde Jordi Joan  qui va dir que qualsevol acord al qual puga arribar tindrà “tota la transparència del món”. I va recordar que la decisió del plenari “encara que no era necessària, deixava clares dues coses : una primera, que si hi ha un acord amb una entitat bancària es notificarà als regidors i una segona que es comunicarà de manera oficial de l’acord en la sessió plenària posterior”.

Els acords amb entitats bancàries es comunicaran als regidors i al plenari
 
L’alcalde va remarcar que els expedients estaran a l’abast dels regidors i dels ciutadans i recordava que “el refinançament dels préstecs no era un assumpte de participació ciutadana, com volen fer creure (PP i PSOE), sinó que és un tema tècnic amb una licitació d’entitats bancàries. No és cap tema de participació ciutadana sinó un refinançament del deute municipal”. 

Els dos partits, PP i PSOE, per últim, criticaven que una competència que tenia el plenari,  se li atorgara a l’alcaldia, a la qual cosa Jordi Joan els va recordar que la llei diu ben clar que el plenari pot delegar en l’alcaldia eixa competència, per tant no hi havia cap irregularitat. Per a l’alcalde, això donava més agilitat a l’hora de negociar amb diverses entitats bancàries, a més que evitava haver de convocar plenaris extraordinaris per a aprovar-los.

PP i PSOE votaren en contra
El regidor d’Hisenda Perfecto Benavent va recordar al PP i PSOE que  la llei dóna un conjunt d’atribucions a la Junta de Govern, un òrgan format per l'alcalde i tinents alcaldes, i per tant formada només per Compromís, però per transparència no les havia assumides mai i sempre les atribucions es deixaven en mans del plenari, amb la qual cosa afirmava el regidor no comprendre la postura d'eixos dos partits ni veia  falta de transparència.

Per la seua part EU va qualificar “d’incongruència”  que els dos partits (PP-PSOE) que havien aprovat en el Congrés la modificació de la Llei de Règim Local per llevar-li competències al plenari a favor de l’alcalde, ara es manifestaren i votaren en contra de l’aplicació de la llei que ells van aprovar en el parlament espanyol.