L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 4 de desembre del 2020

Pillada Nº 3 en la desinformació i l'engany al poble: el col·lector de la platja que el PP mai no va aprovar

 

 
La portaveu del PP afirma que l'Ajuntament ha pagat 191.945 euros en interessos al banc per l'obra del col·lector. No sabem d'on haurà tret la xifra, mai l'hem vist tractada en plenari, i ens preguntem si no serà un nou, ¿diguem-li "despiste"? de la portaveu, com el que va tindre en el ple de febrer del 2019, que va afirmar que s'havien pagat ja més d'1 milió en lloguer del local de la Policia i el regidor Perfecto Benavent la va haver de corregir: eren 143.697 euros, des del 2014 al 2018 inclosos. El regidor li va haver d'explicar que les factures tenen 7 fases de control, i ella havia sumat set vegades la mateixa factura, una per control... a tot això ja portava vora quatre anys de regidora i tres de portaveu per saber-ho!!!
 
 No explicarem de nou que el col·lector estava previst ja el 2006, que el PP mai no va moure un dit per construir-lo, i que fins i tot li va llevar a Aquagest (ara Hidraqua) l'obligació de finançar-lo a interes 0 a canvi del préstec del canon de l'aigua potable fins el 2026. D'això ella mai no en parla, però ho podeu llegir resumit a l'enllaç següent
 
 

Febrer 2019: Perfecto Benavent ensenya a la portaveu com es controlen els pagaments

 
Potser hauria d'explicar als veïns d'on trau eixes xifres perquè... la veritat no ens les creguem. Són ben difícils de creure, perquè no estan d'acord amb els interessos actuals per davall del 0'5%.  I ho expliquem.
 
L'abril del 2019 Hidraqua començava l'obra del col·lector, el projecte del qual no va aprovar el PP,  amb un valor prop dels 1'4 milions. El més anterior, març del 2019, el ple havia aprovat que les obres es pagarien la meitat el 2019 i l'altra meitat el 2020, cada any 688.351, 42 euros.
 
 
L'obra completa valdrà 1'4 milions. ¿Algú pot creure que de les obres executades el 2019 i del 2020 s'hagen pagat 191.945 euros d'interés? ¿Algú es pot creure que en els 18/19 mesos que portem d'obra s'ha pagat d'interés la setena part del valor de l'obra? Això representa un interés del 13% aproximadament ¿Algú s'ho pot creure?
 
No serà que la història és una altra diferent? El PP a finals del 2010 va fer un préstec bancari per valor de 4'7 milions d'euros, que van justificar dient que era per tindre una reserva d'inversions de la legislatura 2011-2015. Però en 4 mesos, i abans de les eleccions del 2015,  el PP se'l va gastar  i només va mantindre una reserva de 700.000 euros per a un col·lector, del qual no tenien cap projecte, ni permisos, ni terrenys, ni res de res. Eixe préstec l'ha anat pagant el govern de Compromís, en nom de Tavernes, des del 2011 dins dels 27 milions de deute que va deixar el PP. 
 
 
La portaveu del PP, el partit que no va votar a favor del col·lector,  igual ens volia dir que l'Ajuntament porta pagats 191.195 euros d'interessos del préstec de 4'7 milions que ells van demanar en el 2010. I ara els vol fer passar com a interessos de les obres del col·lector. ¿Hi ha una altra explicació?. Ens l'explicarà? Segurament no.