L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 11 de desembre del 2020

PLENARI DESEMBRE 2020: La nova Llei d'Educació (Llei Celaá) suscita un debat amb acusacions al PP de falsejar la realitat en una moció

 

Compromís, PSOE i l’Esquerra votaren en contra d'una moció presentada pel PP contra la nova llei d'educació  (nomenada Llei Celaá, per la ministra que la promou). La moció del PP, tal com es va dir en el debat, "mescla educació, llengua, constitució, concertada, sense proposar res. És  un pretext per aturar la derogació de la LOMQUE, la llei educativa actual del PP, que és la que més ha atacat l’educació pública i la que menys suport ha tingut en el conjunt de la comunitat educativa”.

Compromís, PSOE i l’Esquerra dedicaren la seua intervenció en refutar, un per un, els punts de la moció del PP. Ací els dos partits del govern municipal li recordaren al PP que la seua LOMQE o Llei Wert només la votaren ells, no  es va debatre amb ningú i va produir les majors mobilitzacions estudiantils, sindicals i de professorat de tota la democràcia.

Ni es discrimina ni s’elimina el castellà.

Els tres partits acusaren al PP de falsejar la realitat en el referència al castellà: Ni en perill ni discriminada en la societat, com tampoc diu res en la Constitució que serà la llengua vehicular única en educació. Ací Compromís va destacar que la nova llei no modifica el model plurilingüe valencià, que permet usar el valencià com a llengua vehicular amb la garantia d’uns mínims per a les dues llengües oficials,  mentre acusava a la LOMQE (Llei del PP) d’atemptar i rebutjar les llengües oficials de l’Estat que no eren el castellà.

En el debat se li va recordar al PP que és fals que el castellà deixe d’usar-se: la nova llei simplement diu que, com es desprén de la Constitució,  s’ha de complir l’objectiu que tot l’alumnat ha de conéixer les dues llengües oficials en els territoris que en tenen.


Hi ha centres que han usat els alumnes contra la nova llei d'Educació

 

Llibertat de Centre - Centres d’EE

També es va qualificar com una falsedat l’afirmació del PP de que no hi haurà llibertat d’elecció de centre a les famílies. Aquest dret queda perfectament garantit dins l’articulat – se li va convidar a la portaveu del PP a que fera una lectura comprensiva de la llei – però amb la novetat d’aplicar el criteri de proximitat al domicili o lloc de treball, cosa que en la Llei del PP no hi apareix.

Els partits de l’esquerra van qualificar de falsedat l’afirmació que s’anaven a tancar centres d’Educació Especial, quan la llei només especifica que s’ha de donar resposta a les necessitats dels alumnes amb diversitat funcional, independentment del tipus de centre en el que s’escolaritzen i es podrà fer en un centre ordinari, si té les condicions i recursos necessaris.

A més, es diu clarament que la llei destinarà més recursos econòmics als centres ordinaris per a facilitar que aquella família que ho desitge, puga matricular al seu fill/a en un centre ordinari amb totes les garanties de ser ben atesos.

La regidora d’Educació, i portaveu alhora de Compromís, Anna Bellver, remarcava que “ els centres d’educació especial no tancaran. La Conselleria d’Educació valenciana inverteix més que mai en recursos per als centres d’educació especial, per a l’alumnat amb necessitats educatives especials i en la construcció, millora i ampliació dels centres d’educació especial del nostre País. El govern del Botànic ha construït 8 centres específics nous els últims anys”.

La majoria del ple va rebutjar la moció del PP

 

El PP vol retallar en Educació

Compromís va voler deixar quin és el pensament i voluntat del PP quant a l'educació pública. Recordava que les propostes del PP per al pressupost de la Generalitat del 2021 suposen una retallada del 50% de les despeses de funcionament dels instituts públics (23,5 milions d’euros) i del 46% de les escoles públiques (38,3 milions) a través de 26 esmenes, que afecta partides on es paguen la llum, l’aigua, la calefacció... i altres inversions enguany com ara mampares, màscares, gel hidroalcohòlic per la Covid-19.

S'explicava com el PP ha presentat una esmena per retallar el 91% del Pla Edificant, amb la qual cosa moltes edificacions educatives que s’executen no es podrien pagar i deixarien amb una greu inseguretat jurídica als ajuntaments amb obres delegades del pla Edificant.

Fals que s’elimine la religió en les escoles.

Rotundament, els partits de l'esquerra qualificaren de falses les afirmacions que fa el PP de que s'elimina la Religió, quan la realitat és que no desapareix, però deixa de ser avaluable i no compta en la mitjana entre la  nota de la ESO i batxillerat, mentre l'alumnat que decidisca no cursar l’assignatura realitzarà les activitats educatives que el centre dispose, mentre es recordava que el concordat amb la Santa Seu i l’Estat de l’any 1979 continua vigent i té rang constitucional.