L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 5 de desembre del 2020

L'Ajuntament instal·la un ascensor per unir la part vella amb la d'ampliació i facilitar l'accessibilitat


L’Ajuntament de Tavernes, dins de les actuacions d’ampliació i adequació del cementeri municipal, ha iniciat les obres de construcció d'un ascensor que salvarà el desnivell entre les dues zones del cementeri, la part antiga i la part nova actualment en fase d’execució. L'obra eliminarà les barreres arquitectòniques i assegurarà l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda a la zona nova, on hi ha previst construir 636 nínxols que satisfaran les necessitats de la ciutat durant vora 20 anys.
 
 
Les obres, que tenen un termini d’execució de tres mesos, han de construir la caixa de l’ascensor, formada per murs de formigó a mode de prisma, dins del qual discorrerà l’aparell i un forjat que a manera de passarel·la comunicarà l’ascensor amb el carrer de servei de la zona d’ampliació del cementeri.

L'execució final de l'ascensor ha tingut diversos problemes, cap imputable a l'Ajuntament, i que han endarrerit la construcció. L'Ajuntament va adjudicar l'obra però al cap d'uns mesos l'empresa adjudicatària va renunciar i es va haver de iniciar de nou tot el tràmit administratiu d'una nova licitació i adjudicació.
 
L'ascensor segons el projecte tècnic que es pot consultar en la PCSP
 
La renuncia d'una empresa a una obra adjudicat no és habitual, i això va fer que l'Ajuntament perdera inicialment la subvenció de la Diputació per no complir els terminis de l'obra. El govern municipal, aleshores de Compromís, va iniciar gestions amb la Diputació justificant el succeït, i ha recuperat la quantitat subvencionada de l'obra.
 
L'obra suposa una inversió de 89.123,42 euros, amb una aportació de 49.406,93 euros de l'Ajuntament i d’una subvenció directa de la Diputació de València de 39.716,49 euros.

 
El PP ha votat dos vegades en contra de les millores del Cementeri Municipal (novembre 2018)

 
Els partits aproven la millora, excepte el PP que ha votat en contra dues vegades

La proposta de construir l'ascensor es va presentar al ple de novembre del 2018, que va aprovar la proposta del govern de Compromís amb només el vot en contra del PP, partit que va criticar la falta d'accessibilitat inicial de la zona però va votar en contra del projecte. 
 
La mateixa decisió de votar en contra la va repetir el PP un any després, quan es va haver de presentar la segona licitació del projecte. Res estrany en un partit que, sempre en negatiu, ha votat en contra de recuperar la piscina coberta, en contra del col·lector de la platja i sempre en contra de totes les inversions.