L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.396
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:22.658

dimarts, 1 de desembre del 2020

La Regidoria d'Igualtat du a cap accions de conscienciació i prevenció contra la violència masclista en els instituts locals

 

L'educació és la base contra el masclisme, i al llarg de la setmana passada la Regidoria d'Igualtat que dirigeix la regidora de Compromís, Noe Alberola, va realitzar aprofitant la celebració del "25N Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Contra les Dones" accions de conscienciació i prevenció, especialment dirigides a l'alumnat dels dos IES locals.
  
Una de les activitats va ser l'obertura de les bústies morades instal·lades a l'IES Jaume II el Just i l'IES la Valldigna, on l'alumnat ha deixat les seues inquietuds i preguntes sobre el masclisme. Cal destacar la implicació dels centres educatius en esta lluita per acabar amb qualsevol tipus de violència contra les dones.
 

Els alumnes de Batxillerat dels dos instituts van gaudir de l'obra teatral "XX. 3 accions sobre la societat patriarcal", de Xarxa Teatre, una representació que convida al debat i la reflexió sobre el masclisme i que va comptar amb la presència de l'alcalde, Sergi González i de la regidora d'Igualtat, Noèlia Alberola, en representacions en horari lectiu, en dues sessions diferenciades i seguint totes les mesures de seguretat.

Al llarg de la setmana els alumnes varen poder visitar visitar per grups l'exposició "Mirades de lliure infantesa" de l'artista Joana Gargallo Antoni. La seqüència fotogràfica es pot visitar a la Casa de la Cultura fins demà dimecres 2 de desembre de matí. La visita es per grups reduïts i cal demanar cita prèvia (96 283 60 55).