L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 21 de desembre del 2020

INFORMEM I ACLARIM: Mesures que cal seguir al País Valencià a partir de demà després la publicació en el DOGV


El País Valencià ha augmentar les restriccions de Nadal per a evitar que les celebracions acaben en  una tercera ona de la pandèmia, tot i que alguns especialistes ja avisen que ha començat. Les mesures finals ja s’han publicat en el DOGV, modifiquen un poc allò que inicialment es va dir,  d’ací que actualitzem unes mesures que s’inicien demà:

Novetats que se  centren en:

- El territori valencià romandrà tancat fins el 15 de gener, sense excepcions de dies. No hi ha mobilitat amb les altres autonomies els dies 24, 25, 31 i 1 com inicialment es va dir.
 
- Les reunions socials es limiten només a 6 persones a no ser que siguen convivents.  El límit en els domicilis es 6 persones i recomana que no siguen més de dues unitats de convivents. Atenció: no obliga, sinó que en recomana dos.

- El toc de queda serà de 23 hores a 6 hores tots els dies i fins a les 24 hores la Nit de Nadal i la  Nit de Cap d'Any.


Aquestes tres novetats entren en vigor dilluns dia 21 amb vigència inicial fins el 15 de gener de 2021.

Respostes a alguns dubtes

- Si vius en una altra comunitat, no pots viatjar a territori valencià. Si al DNI tens com a domicili territori valencià, si que podràs entrar, però no podràs eixir per a retornar a una altra comunitat. Les sancions són entre 600 i 60.000 euros.
 
- Si vius a territori valencià i vols anar a visitar els pares o familiars a una altra, tampoc podràs eixir. Si al DNI tens domicili en altra comunitat podrà eixir però no estàs autoritzat a tornar.
 
No obstant les normes de desplaçaments tenen com a excepcions:

Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.

Compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals.

 Assistència a centres universitaris, docents i educatius, incloses les escoles d'educació infantil.

Assistència i cura a persones majors, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

Desplaçament a entitats financeres i d'assegurances o estacions de proveïment de carburant en territoris limítrofs.

 Actuacions requerides o urgents davant els òrgans públics, judicials o notarials.

 Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables.

Realització d'exàmens o proves oficials inajornables.

Per causa de força major o situació de necessitat.

Qualsevol altra activitat d'anàloga naturalesa, degudament acreditada.
 
 
 
El cartell de la Generalitat  
 
El cartell de dalt és l'inicial de la Generalitat i diu que en les reunions només pot haver-hi dues unitats de convivència. El cartell és incorrecte en eixe apartat de grups, perquè la norma publicada finalment el corregeix:  el DOGV ho canvia i només recomana, no prohibeix que hi haja més de dues unitats de convivència menjant o sopant, però sense superar el número de sis persones.

La norma de 6 persones no té excepcions i s’aplica en espais oberts com tancats, públics i privats. Però si en una mateixa casa viuen més de 6 persones, o siga són convivents, es poden reunir.  Seria el cas d’un matrimoni amb tres fills i que visqueren amb els iaios.