L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 10 de desembre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Transparència total, no només en despesa judicial, sinó en dietes i indemnitzacions


 
El PP en nota de premsa que publica LP ens informava que "los innumerables recursos a las decisiones judiciales presentados por el Ayuntamiento han costado a las arcas municipales 13.000 euros".

Ahir en el ple se li va explicar de nou en que s'han gastat els diners del recurs. L’Ajuntament no ha recorregut una sentència per defensar a un opositor, en aquest cas el cap de la Policia Local, sinó en defensa de la pròpia decisió presa en base a la proposta d’un tribunal qualificador, legalment constituït i avalat per la Generalitat, per cert del PP, que va nomenar part dels membres. Segurament amb les explicacions que per enèsima vegada li donaren ahir passarà com diu el refrany: predicar en desierto, sermón perdido.

Els recursos judicials solen presentar despeses de procuradors i advocats, i fins i tot pagar costos si es perd. Unes despeses que també tenen els recursos que l’Ajuntament ha presentat a sentencies en contra per actes i actuacions del PP al llarg dels seus governs.

¿Ens dirà i ens informarà el PP dels diners que ha costat a les arques municipals recórrer i més recórrer sentencies pels casos de la urbanització Vergeret, el cas Calviga en el Sector 14 o per tot el lio de Playa de los Naranjos?

Són recursos de l’Ajuntament a sentències que han fallat en contra d’actuacions del govern del PP. I Compromís les ha defeses per ser decisions municipals. Algunes molt sagnats pels efectes col·laterals que han tingut. Així en el cas del Vergeret, a banda de pagar els recursos fins el Suprem que va perdre l’Ajuntament, resulta que solucionar el desgavell urbanístic i les il·legalitats en la urbanització aprovades pel PP, suposarà 1 milió d’euros – més o menys- a les arques municipals amb la construcció del mur de defensa contra les avingudes del Vaca.

A més, hi ha altres despeses del PP que ara desconeixem. Parlem dels diners que ens costen les dietes i indemnitzacions del grup municipal i regidors del PP. Ara no es publiquen com abans - no sabem perquè-  i, en nom de la transparència que tant exigeix la portaveu del PP, esperem que demane la publicació en el web municipal de les dietes del seu partit. Pensem que els ciutadans tenen dret a conèixer-ho, al cap i a la fi les dietes del PP les paguem amb els nostres impostos.

Suposem que en aquesta legislatura, la portaveu rebrà una quantitat semblant a la passada, les dietes no han canviat molt: eren sobre els 9.000 euros a l’any. En aquesta legislatura, també per 3 comissions, 1 junta de portaveus i 1 plenari en un mes normal estarà la cosa igual sobre 9.000 euros – més o menys- . Uns diners que li paguem perquè només critique, ho valore tot en negatiu i en més de cinc anys que du a l’Ajuntament, no haja presentat cap proposta beneficiosa per a Tavernes, perfectament valorada i argumentada.