L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 31 de desembre del 2020

La Generalitat tria la mà dura i obliga als Ajuntaments a vigilància per garantir la salut: Les mesures a Tavernes

 

El Consell ha optat per la mà dura i fer complir les mesures de seguretat contra el virus després de vore com el dimarts es batien el rècord de contagis (3.590) i ahir dimecres el de morts (70). El president i cap del Consell Ximo Puig va comparéixer ahir per informar de l’avortament de qualsevol celebració festiva avui.

Va dir que enguany “no hi ha Nit de Cap d'Any ni vesprada de Cap d’Any” i les celebracions només es poden fer en àmbit reduït i complint els aforaments establerts.  I per fer-ho complir hi haurà avui un màxim desplegament de les forces de seguretat, sobre tot en el control de festes fins i tot privades, recordant que estan prohibides les festes de Nit de Cap d'Any i les festes que se celebren durant tota la jornada d’avui.

Ximo Puig va fer referencia a les celebracions privades, festes en xalets o espais privats, on de vegades es difícil el control i afirmava que podran superar els controls però no al fet que hi haja contagis i altres conseqüències més terribles.

La Generalitat ha advertits els Ajuntaments de la seua responsabilitat i missió en un escrit on s’assenyala que han de col·laborar en les tasques de conscienciació i vigilància, sobre tot recordar als propietaris que si no compleixen les normes seran sancionats.

La Generalitat Valenciana ha prohibit l’activitat dels locals de discoteques, sales de ball, karaoke, bars de copes i pubs, amb mesura publicada al DOGV. També se suspenen els karaokes i actuacions esporàdiques o amateur de cant en els establiments de restauració i hostaleria i no es permetran les actuacions de discjòqueis, locutors o figures similars.


Dispositiu a Tavernes

L’Ajuntament de Tavernes ha preparat un dispositiu especial de vigilància de la Policia Local per al dia d’avui, dia de Cap d’Any, on s’intensificaran els controls i augmentarà la presència policial al municipi durant la vesprada i la nit.

L’objectiu: vetlar pel compliment de totes les mesures vigents en la lluita contra la COVID-19 i garantir la seguretat dels ciutadans.

El reforç vol garantir el compliment de la restricció de la mobilitat nocturna (es podrà circular fins a les 00 hores), l’ús de la mascareta i el manteniment de la distància mínima en espais públics, el compliment de les normes vigents en el sector de l’hostaleria i restauració, , així com controls d’alcohol i drogues.

 L’Ajuntament i la Policia Local remarquen la importància de seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries en les reunions familiars o amb amics per a minimitzar el risc de contagi.

 Normes per a gaudir d’una nit de cap d’any:

 -  Reunions familiars en espais ben ventilats o a l’aire lliure

- S'ha de fer  ús de la mascareta entre plat i plat i la sobretaula.

- No es deu compartir coberts, gots ni plats.

- Deixar cadires buides entre comensals i evitar asseure’s enfront d’altra persona si no hi ha més de 2 metres de distància

- És convenient llavar-se les mans en entrar en la casa i abans i després de menjar.

- No s'aconsella fer brindis per a evitar contagis.