L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 16 de desembre del 2020

INFORME: Quatre anys del programa "Incorpora't" per millorar la qualitat de vida i la inclusió social

 

"Incorpora't" és un dels programes duts a cap per Serveis Socials de Tavernes, i en el qual la regidora Noe Alberola (foto superior), l'equip humà implicat i el govern de Compromís que el va iniciar la passada legislatura - ja porta quatre anys i sobre els 700.000 invertits- més il·lusió hi va posar en considerar-lo  engrescador, útil i  efectiu per als centenars de veïns, vallers i valleres, als quals s'hi ha dedicat

"Incorpora't" compta per al funcionament amb les subvencions aconseguides pel govern de Compromís de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i que posa en funcionament la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.  "Incorpora't" és un gran projecte, i no ho diguem nosaltres sinó la "Federació Valenciana de Municipis i Províncies" que l'ha guardonat dins de "les accions del bon govern" en ser un projecte que cobreix totes les etapes per combatre l'exclusió social i per a fer efectiva la millora de qualitat de vida de les persones.

"Incorpora't" premi de la FVMP al bon govern
 

"Incorpora't" naix com a un projecte  viu, necessari,  inclusiu,  per millorar la vida de les persones i així està reconegut per la Conselleria de Polítiques Inclusives, en els quatre anys que du en funcionament.

 La regidora Noe Alberola ha destacat que "les polítiques actives de foment local són una de les prioritats del govern de Compromís i el programa "Incorpora’t" ha servit per oferir assessorament i formació a les persones que ho necessiten. El principal objectiu ha estat donar noves eines de treball i un acompanyament diari a aquelles persones que es trobaven excloses del sistema laboral".

Curs cuina
  

La regidora responsable, ànima mater del programa, indicava que "treballem amb grans professionals, però el millor ho fem en xarxa des de l'assertivitat i per les persones. Els nostres veïns/veïnes no són números, són rostres amb nom que ens somriuen després de cada passa que avancen en el seu camí".

 I això després de la tasca de quatre anys ha servit, en opinió de la regidora Noe Alberola, per "anar optimitzant i reconduint esforços, canalitzant les formacions i les eines socials cap als recursos que podíem explorar a la nostra comarca. Ha estat un treball amb itineraris personalitzats, per millorar les habilitats socials, curriculars i que ha suposat dur sempre un acompanyament durant el procés d'aprenentatge, la recerca de feina i un seguiment posterior".


Curs carretoner i eleva persones

 

UN CURS QUE ARA ACABA

La quarta edició del programa ha servit per realitzar 144 itineraris personals, 48 persones han trobat feina, 8 han millorat l'ocupació actual. Aquests números si que importen perquè parlen de l'efectivitat d'un programa, que no hem d'oblidar és també fruit del treball d'un magnífic equip interdisciplinar, del treball de coordinació i supervisió de l'equip base de Serveis Socials, de creure i donar suport per  motivar als nostres veïns i veïnes a canviar les seves vides. 

"Incorpora't" no és un programa estàtic, sinó dinàmica i dins de la formació dels itineraris s'adapta i s'introdueixen de nou. Enguany com a novetat, dins de la formació dels itineraris, s'ha  fe cuina, neteja d'espais COVID, i s'han repetit fórmules que han donat molt bon resultat, manipulació de crítics i encaixador/a, cambrer de barra i sala, carretoner, eleva persones, manipulador d'aliments, fitosanitaris nivell 2, amb certificat per poder manejar productes estàndard i específics, una titulació que és molt demandada.

 Uns tallers que pensa en les persones i que es dirigeix a tothom, sense discriminacions, tot i que més del 60% són d'origen i nacionalitat espanyola, cal remarcar que la resta de persones que hi han participat han representat un total de 38 nacionalitats, algunes de les quals han tingut ajuda alfabetitzadora i ajuda en alfabetització digital per ajudar-los a fer recerca de feina i poder gestionar documents en la xarxa. 

"Incorpora't" és en conjunt un projecte molt ben treballat des de Serveis Socials, i en el qual s'han dedicat molts esforços perquè l'Ajuntament pensa i entén que és el camí cap una inclusió social real