L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 4 de desembre del 2020

El programa "Un paraigua de vida per a la gent gran" es converteix en un punt de trobada intergeneracional

 


La Regidoria de Serveis Socials de Tavernes du a cap accions relacionades amb el programa "Un paraigua de vida per a la gent gran", amb un conjunt d’activitats dirigides a les persones majors de 60 anys del municipi. El programa d’acompanyament i envelliment actiu de forma segura es recolza amb sessions de digitalització i familiarització amb les noves tecnologies per poder treballar en línia.

El desenvolupament del programa a través d’una plataforma digital ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat del Cicle Formatiu d’Informàtica de l’IES Jaume II el Just, el qual ha adaptat un espai web on centralitzar els tallers, activitats o sessions que es realitzen, i, a més, cadascun d’ells ha apadrinat una persona major per a acompanyar-la durant el procés d’aprenentatge de l’ús del portal web.
 
 

 
Aquesta  part inicial del projecte ha estat coordinada pel cap d’estudis de Cicles Formatius de l’institut, Vicent Selfa, qui ha dirigit el treball en xarxa entre els participants en el programa i l’alumnat.
 
La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, i la regidora d’Educació i directora de l’IES Jaume II el Just, Anna Bellver, han assistit a una de les sessions de tutorització per veure el seu funcionament. 
 
 
 
 
Noèlia Alberola ha valorat positivament “la participació de l’alumnat de l’IES Jaume II el Just en el projecte, perquè alhora que aprenen de forma pràctica també transmeten el seu coneixement a les persones majors per tal que s’endinsen amb èxit en el món de les noves tecnologies i puguen participar en este engrescador projecte per a mantindre el cos actiu i socialitzar de forma segura. Es tracta d’un projecte engrescador i intergeneracional, on el jovent i la gent gran treballen conjuntament”.

"Un paraigua de vida per a la gent gran" naix amb l’objectiu de fomentar un estil de vida saludable, un envelliment actiu i pal·liar els efectes de la pandèmia en la gent gran. Altra vessant fonamental del projecte és l’acompanyament presencial i telefònic que realitza Creu Roja Tavernes a les persones majors, dins del qual està previst el repartiment de  queviures en cas d’un nou confinament.