L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 4 de desembre del 2020

L’Ajuntament adequa la via ferrada "Les Marujes" per a la pràctica d'escalada



L’Ajuntament de Tavernes ha adequat i homologat la via ferrada "Les Marujes", ubicada en la Penya Roja de la muntanya de les Creus. L’actuació ha estat a càrrec de la Regidoria de Medi Ambient que dirigeix Mònica Palomares, de Compromís,, amb una inversió de vora 6.000 euros.
  
Els treballs de millora i adequació han servit per a substituir 60 metres de cable d’acer galvanitzat, canviat els tensors, separadors, guardacables i diversos escalons per tal de deixar-la en perfectes condicions d’ús. A més, s’han segellat els escalons amb resines homologades que compleixen les normatives EN 759 A1.
 
 
 
 
La millora ha comptat amb la Regidoria d’Esports, que presideix Lara Romero, del PSOE, que ha supervisat l’adequació i homologació final, amb l’objectiu de dinamitzar aquest entorn natural i esportiu i garantir una via ferrada segura i de qualitat per als amants de l’escalada.

El Centre Excursionista de Tavernes, que va ser l'impulsor d'aquesta via tan coneguda pels escaladors - no oblidem que està considerada com una de les 50 millors vies d'escalada d'Espanya,  també ha participat en la comprovació de la correcta adequació i el bon estat de la via ferrada. No oblidem que és una activitat que atrau a molts muntanyers i amants de l'escalada fins a Tavernes, atrets per aquesta via ferrada.

 

 
Una vegada acabats els treballs s’han realitzat les pertinents proves de càrrega sobre els ancoratges instal·lats per a garantir la seguretat dels usuaris i complir la normativa vigent per a l’homologació.

La via ferrada Les Marujes es troba sobre la Penya Roja, un massís quadrat i rogenc, d'ací el nom "Penya Roja",  que es troba a la Muntanya de les Les Creus. Per arribar, cal seguir la "senda dels Amoladors, que puja també a les Creus.
 

La via "Les Marujes"  té tres seccions, essent el segon tram el més interessant per als escaladors en pujar en vertical la Penya Roja, mentre el tercer tram es curt, i enllaça al final amb el PR d'ascensió a Les Creus o de tornada a Tavernes.