L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 11 de desembre del 2020

Informació completa a dia d'avui sobre Tavernes, la Valldigna i el departament de Gandia, segons les dades oficials de Sanitat


Tavernes i Simat tornen a ser les úniques poblacions de la Valldigna que han sumat casos positius en l'actualització d'avui divendres respecte al dimarts. Recordem que és dimarts i divendres els dies que habitualment sol la Conselleria de Sanitat actualitzar les dades de les poblacions. Així en comptem 23 de nous a Tavernes i  2 a Simat.
 
Deixant de costat a Barx, que una vegada més té 0 en tots els paràmetres, la nota positiva la trobem en la baixada de la IA en les altres tres poblacions (Tavernes, Benifairó i Simat), no massa significativa a Tavernes, i també un augment en les persones que s'han curat de la infecció Covid-19: 24 persones a Tavernes, 5 a Benifairó i 9 a Simat.
 
També és positiu que s'haja produït cap defunció des de la darrera actualització i que no ens ha afectat cap brot de la Covid-19 a la Valldigna .
 
 
 - Tavernes: 
 
Casos totals durant la pandèmia: 424 (n'eren 401
Noves infeccions: 23
Casos actius: 65 (n'eren 66) 
Persones curades des de l'última actualització: 24
Incidència Acumulada: 378 per 100.000 habitants (era de 384)
Defuncions totals: 18 
 




- Barx.  
 
Casos totals durant la pandèmia: 19 (sense variació)
Noves infeccions: 0
Casos actius: 0 
Persones curades des de l'última actualització: 0
Incidència Acumulada: 0 per 100.000 habitants
Defuncions totals: 0
 

  - Benifairó. 
 
Casos totals durant la pandèmia: 34 (n'eren 34)
Noves infeccions: 0
Casos actius: 3  (n'eren 8) 
Persones curades des de l'última actualització:5
Incidència Acumulada: 191 per 100.000 habitants (era de 509)
Defuncions totals: 0

 
  - Simat.
 
Casos totals durant la pandèmia: 55 (n'eren 53)
Noves infeccions: 2
Casos actius: 11 (n'eren 18) 
Persones curades des de l'última actualització: 9
Incidència Acumulada: 330 per 100.000 habitants (era de 541)
Defuncions totals: 2
 

Departament Sanitari de Gandia
 
 
 

 
El Departament de Gandia suma un total de 3.486 infeccions durant la pandèmia (n'eren 3.376), la qual cosa ens indica  110 casos des del dimarts. Ara mateix hi ha 489 casos actius (n'eren 535), han baixat, i això ens informa que 156 persones s'han curat.
 
Com a conseqüència de la baixada de casos actius, hi ha també una baixada de la IA que passa a ser de 275 quan era el dimarts de 301. 

El departament ha sumat 1 nova defunció, i ara el total és de 63 (n'era 62).
 
Quatre onades de coronavirus a la comarca

El Consell de Salut del Departament Sanitari de Gandia ha demanat a la ciutadania ser responsable i complir amb les normes sanitàries per disminuir els casos de la Covid-10 el Nadal. Aquest organisme ha destacat que els cims de la pandèmia i les causes són majorment les reunions familiars i socials, i també activitats de xiquets i joves.   

Segons el seu director, la comarca ha patit quatre onades: la primera gran del mes de març,  una segona sense molts casos entre abril i juliol excepte l'augment de contagis per l'oci nocturn, majorment a Gandia, una tercera a final d'agost i principi de setembre amb origen per múltiples reunions socials i familiars i la quarta que seria l'actual, i que es va manifestar ben forta després del pont del 9 al 12 d'octubre, i on també es nota com a causa les reunions familiars.
 
Cal també indicar que el Departament de Salut de Gandia ha augmentat en 500 persones el personal, i ara mateix hi ha més de 2.000 professionals treballant.