L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 21 de desembre del 2020

L'IES Jaume II ha dut a cap un conjunt d'experiències educatives com a cloenda del primer trimestre


L'IES Jaume II el Just ha organitzat al llarg de la setmana passada un conjunt de tallers, dirigits principalment a l'alumnat d'ESO, que han tingut una molt bona acceptació i que ha estat en opinió de la seua directora i regidora d'Educació Anna Bellver com a "la millor forma d'acabar un trimestre que, sincerament, el professorat no les teníem totes per la situació de pandèmia que vivim".
 
La directora de l'IES ha remarcar que " no ha estat la Setmana Cultural, programada per abril, però si que hem volgut tancar el trimestre amb un agraïment a l'alumnat de tot el professorat perquè els 800 alumnes han seguit els protocols, han tingut un  comportament exemplar".
 

 
Anna Bellver ha indicat igualment que les activitats han servit per a "donar un poc d'oxigen als alumnes, donat que fora del centre ara mateix i per la pandèmia hi ha poques opcions", d'ací que s'han cercat activitats que els agrada i que serviren per apropar-se al món de l'alumnat, sempre partit de la màxima que "educar és apropar-se, i per això cal fer activitats que els agraden, no que ens agraden als professors i així crear un bon clima al centre".
 
Com a resum de la setmana cal indicar que els arqueòlegs de Bolomor visitaren el centre per a dur a cap "Tallers de Prehistòria" als primers cursos de l'ESO, continuant una tasca que s'ha fet o es farà a tots els primers ESO de la ciutat i als cursos 6é dels centres escolars.
 
 
En aquests taller ha primat l'objectiu de que l'alumnat conega el jaciment, i coneixent-lo l'estime, a més que en conjunt són tasques que conscienciegen i posen en valor el patrimoni cultural i la història del jaciment i de Tavernes. Bolomor és cultura, i aquesta cultura ha d'estar a l'abast de tots i totes.
 
 L'alumnat de 3r d’ESO ha participat en els tallers de RAP a càrrec de la cantant rapera Tesa, on cal també remarcar l'enfocament didàctic dirigit a la creació literària, en concret a la creació poètica mitjançant la cançó. Aixi s'han treballat les rimes, en cançons que confeccionaven els propis alumnes, però que tenia afegit el component de l'educació emocional car els alumnes havien d'expressar la seua pròpia realitat. "L'alumnat ha gaudit molt i de fet ja han demanat que es repetesca l'activitat, així que anem a intentar que Tesa torne a l'institut el segon trimestre".
 
 

 
Una altra activitat engrescadors i que ha estat molt ben acceptada ha estat el "Taller de Valentube", realitzat a partir de la gran acceptació que tenen les xarxes socials entre l'alumnat i eixa voluntat de voler ser "youtouber". "Molts desitgen ser youtoubers, però també ho poden ser en valencià, de tal manera i com diu el nom del taller, ha servit per a fomentar l'ús de llengua, perquè comprenguen que es pot usar el valencià en tot els camps".
 
 

Per últim el passat  dijous, visitava el centre l’escriptor i professor de filosofia Enric Senabre que ha parlat als alumnes sobre els riscos d’ús de les xarxes socials per a adolescents. Una xerrada molt interessant, en la qual els alumnes han interactuat amb l'escriptor.