L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 6 de desembre del 2020

Pillada Nº 4 en la desinformació i l'engany al poble: l'ampliació del cementeri que el PP no aprova, l'ascensor i 600 nínxols nous

L'Ajuntament ha iniciat la construcció de l'ascensor que salva el desnivell entre la part nova i vella del cementeri i facilita l'accessibilitat. L'Ajuntament, a poc a poc, per fases i segons el programa establert, amplia el cementeri on es podran construir 600 nínxols nous, cobrir la necessitat d'anys de Tavernes. 

Davant d'aquesta millora derivada de la falta d'espai i nínxols, la portaveu del PP, únic partit que sempre s'ha oposat i no ho ha aprovat, fa la valoració, negativa!!! i diu que: "per no fer l'ampliació del cementeri hem gastat 89.000 euros en un ascensor, un pegot per salvar la inaccessibilitat d'una obra que ens va costar 150.000 euros".  

Com es veu, un ascensor dins de l'ampliació i millora del cementeri és un pegot per al PP. I ho diu el partit que quan governava no va fer res per l'ampliació i va deixar pràcticament sense nínxols el recinte en el 2011. Molta manipulació i tergiversació dels fets. I sempre en negatiu.


 

 Comencem les coses pel principi, perquè així s'entenen millor:

 - Any 2004. El PP aprova el PGOU, nomes ells, i afirma que els terrenys d'ampliació del cementeri els obtindrien d'urbanitzar els sectors11 (Teularet) i 9 (Fontetes). O siga: gestió urbanística per a fer ampliació.  Però no feren fer la gestió urbanística i els dos sectors no els va desenvolupar i no va haver ampliació del cementeri. Això s'ho calla. I es recordar ben explicat  en el ple de juliol del 2020... per a qui va voler escoltar.

 

Una part de la zona d'ampliació

  - Compromís arriba al govern el 2001 i es troba sense nínxols i sense  espai al cementeri. I s'actua: s'aprova l'ampliació del cementeri en els únics terrenys que es disposava, a l'est, en la  falda de la muntanya. I mentre s'executa l'ampliació inicia un pla de construcció de nínxols. En total ara mateix i en 8 anys se n'han construïts 340, d'ells un centenar en la zona d'ampliació, i 35 columbaris. Es va dir en el ple, es va explicar ben bé per a qui va voler escoltar-ho. 

 

 

La portaveu  critica els 150.000 euros de l'ampliació - per què? - i calla i no diu que allí van 600 nínxols per solucionar el problema dels enterraments a Tavernes durant molts anys.  I damunt insinua que són diners mal gastats, quan són diners per ampliar i poder construir 600 nínxols, perquè els veïns no tinguen la preocupació d'on enterren els familiars.  I són 89.000 per a un ascensor ben gran, ample, amb molta cabuda de persones i taüts,  que facilita l'accessibilitat a persones majors o amb problemes físics. Els millors serveis en el cementeri. L'Ajuntament, amb govern de Compromís, en total porta invertits 600.000 euros en millores al cementeri. 

 

Construcció de nínxols en la zona d'ampliació
 

Perquè si no hi ha amplicació, ¿on proposa que s'enterren els nostres morts?  Només s'ha dedicat a criticar, però no sabem, no ens ha dit la seua solució. ¿Quina proposta té  per solucionar la falta d'espai i nínxols que tenia Tavernes? No ha fet mai cap proposta. Porta més de cinc anys de regidora, i mai no li hem escoltat en el ple una proposta per al cementeri. Segurament no li'n sentirem mai cap, perquè igual no en té. 

Cobra dietes i indemnitzacions per treballar per al poble, per presentar propostes, no només per criticar al govern de torn que està en el seu dret a fer-ho. Però en cinc anys només li hem escoltat critiques, tot en negatiu, mai cap proposta. I molt ens temem que continuarà amb les crítiques, sempre en negatiu.