L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 22 de desembre del 2020

L'Ajuntament cessa l'intendent de la Policia Local en execució d'una sentència judicial que obliga a baremar de nou els mèrits dels aspirants a la plaça


L’Ajuntament de Tavernes ha cessat el fins ara intendent en cap de la Policia Local en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia que deixa sense efecte el nomenament. El TSJ considera que la baremació de mèrits efectuada pel tribunal qualificador en l’oposició a la plaça d’intendent no va ser correcta i obliga al cessament i a efectuar una nova baremació.

L’ajuntament de Tavernes va rebre la setmana passada la notificació de la fermesa de la sentència, amb l’obligació de la seua execució, cosa que deixa sense efectes el nomenament fa anys del cap de la Policia Local i obliga a convocar de nou el tribunal qualificador. Aquest tribunal ha d’efectuar una nova baremació dels mèrits dels dos opositors, seguint les directrius emanades de la sentència judicial. 

La sentencia va ser informada en la passada sessió plenària, i al respecte el govern municipal va remarcar que l’Ajuntament de la legislatura 2011-2015 va nomenar l'actual cap de la Policia Local com a intendent titular segons la proposta del tribunal examinador.

El tribunal, segons es va dir en la sessió del ple passat, va ser sobirà a l’hora de prendre les decisions i el govern municipal remarcava que va ser un tribunal tècnic, format per membres nomenats i avalats per la Generalitat, aleshores governada pel PP. El tribunal estava format part tècnics superiors de l’Ajuntament, tècnics de l’IVASPE nomenats per la Generalitat i la seua composició va ser publicada en el diari oficial.

El tribunal d’oposició, com a òrgan independent, va prendre les decisions sobre com puntuar els mèrits i va proposar com a guanyador de la plaça d’intendent a l’actual cap. El segon classificat va recórrer judicialment la baremació i i el TSJ li dóna la raó en considerar que no va ser adequada i per sentència obliga a efectuar una nova baremació.

Després de rebre la notificació judicial de que la sentència era ferma i havia d'executar-se, el govern municipal va comunicar el passat divendres el cessament al cap de la Policia Local, cosa que va tindre efecte ahir dilluns.