L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 14 de desembre del 2020

PLENARI DESEMBRE 2020: L'Ajuntament anuncia un programa per a canviar tot l'enllumenat del poble i platja



El govern municipal, o si voleu l'Ajuntament, és conscient que Tavernes té un problema amb l'enllumenat, i molt en especial en la platja pel sistema de cablejat que té, enterrat i per davall del nivell de la mar (fotografia superior: una recent apagada). Això fa que les arquetes i conduccions s'aneguen d'aigua, i que aquesta acumulació d'humitat s'allargue més enllà del temps que duren els mals oratges, provocant apagades que són de difícil solució.

Tot això ho va explicar el regidor Enrique Chofre en la sessió plenària (vore vídeo), quan davant una pregunta, sempre la mateixa del PP, tornava a explicar el que ja s'ha dit i redit mil vegades: fins que no es canvie tot l'enllumenat de la platja els problemes continuaran perquè és un tema d'infraestructura absoleta, antiga i que, a pesar dels molts esforços de la brigada i tècnics, es fa una reparació i a la primera ploguda forta es torna a reproduir i moltes vegades pitjor. 

Així aquests dies hi ha hagut apagades en zones de la platja després les plogudes i temporals que hem patit i s'ha donat la circumstància que, una vegada reestablert el servei, es va tornar a produir l'apagada. Com  afirmava el regidor Chofre la humitat i canonades subterrànies amb aigua no faciliten el treball.

Uns problemes que el regidor confiava solucionar amb la inversió de més d'1 milió que valdrà executar el programa de canvi d'enllumenat, sobre el qual informava que esta a punt d'acabar-se en els treballs i serà realitat en pocs de mesos. Chofre indicava que esperava el vot a favor del PP, recordant que no van recolzar la Memòria Jurídica presentada per Compromís a final de la passada legislatura, i que és la base del projecte de canvi global.

 


La Memòria Jurídica com a base del projecte de canvi de tot l'enllumenat 

El govern municipal de Compromís presidit per Jordi Joan, després de solucionar els problemes econòmics municipals que impedien efectuar grans inversions, presentava al final de la passada legislatura i com a objectiu de l'actual, la proposta de canviar l’enllumenat del casc urbà de Tavernes i la platja. La Memòria Jurídica, redactada pels tècnics municipals, que faria possible el projecte, va ser presentada i aprovada en el ple d'abril del 2019. 
 
Tot i la importància per a la ciutat, el PP no va votar a favor d'una proposta que tenia com a objectiu millorar tot l’enllumenat públic i solucionar els problemes de falta d’il·luminació i avaries existents actualment en el municipi després de 30 anys sense cap inversió global per millorar la instal·lació.

La millora substituirà les perilles del sistema públic d’il·luminació per leds i s’acompanyaria  d’un canvi dels fanals que eliminaria el caos de models actualment existents, creat al llarg de vora 40 anys i on cada vegada que s’ha canviat algun sector del poble o platja s’ha fet amb models distints i diferents. 
 
Apagada en la platja després d'un temporal

El govern actual (Compromís-PSOE) vol dur a cap el canvi global, per al qual cal una inversió superior al milió d’euros. La Memòria Jurídica aprovada en el seu dia, facilita que l’Ajuntament contracte un servei indirecte amb una empresa per canviar tot l’enllumenat públic (no s’inclouen els edificis municipals), i la prevenció d’avaries, les reparacions, reemplaçament, ampliacions i modificacions per aconseguir una millora mediambiental amb la implantació de les noves tecnologies i millora de la gestió energètica.

Cal saber que l’enllumenat públic de Tavernes es composa de 26 centres de comandament repartits pel casc urbà i la platja i centralitzen un total de 3.087 lluminàries. Aquestes lluminàries estan enceses un total anual de 4.308 hores  i  suposa a l’any una potencia de 356,268 kW (només lluminàries), amb un cost anual al municipi sobre els 250.000 euros.