L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 28 de desembre del 2020

El projecte de refugi caní a Tavernes s'ampliarà amb un altre a L'Alcúdia per donar servei a les dues Riberes i a la Safor-Valldigna


El regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, ens ha confirmat que la posada en marxa a Tavernes del refugi caní per donar servei a les dues Riberes i a la Valldigna, s'ampliarà amb l'entrada en el consorci de la Mancomunitat de la Safor. Tavernes havia demanat l'adhesió en el projecte de la Ribera després que un semblant no prosperara a la Safor-Valldigna, però amb l'entrada dels saforencs totes les previsions apunten a construir un altre refugi caní a la localitat riberenca de l’Alcúdia.

L'Ajuntament de l’Alcúdia ha ofert una parcel·la per construir un refugi caní, un oferiment que arriba després de l’acord del Consorci de la Ribera – agrupa a les dues mancomunitats de la Ribera- amb Tavernes.  Això facilita l’entrada en el projecte de la Mancomunitat de la Safor – a la qual pertany també Tavernes- i amb els dos refugis canins es donaria servei a una població de 400.000 habitants.

El regidor d’Urbanisme, Josep Llácer, de Compromís, tal com vam informar havia estat treballant aquests darrers mesos amb la preparació de la parcel·la urbanística que l’Ajuntament de Tavernes cedia en uns terrenys municipals en el Polígon el Golfo, considera que si finalment es converteix en realitat el projecte, amb dos refugis canins, el benefici es major para totes les comarques implicades i el servei seria més eficient

Els refugis, a Tavernes i l’Alcúdia estarien en punts geogràfics estratègics, centrats, amb una igual distancia entre comarques i grans poblacions, cosa que facilitaria el servei” ens ha explicat Llàcer “al temps que també facilita poder actuar simultàniament en tots els territoris, o siga un centre sempre pot servir de complement i reforç de l’altre”.

Segons les paraules de Llacer, el projecte original que hi havia pensat per a Tavernes no canviarà, simplement se sumarà un nou refugi caní i una comarca més, la Safor-Valldigna, al projecte que ja estava enllestit.

El president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, segons publicava fa uns dies Levante-EMV coincidia amb el regidor valler de Compromís i considerava també positiva l’ampliació del servei perquè suposa un augment de la inversió global, però un abaratiment per participar en les despeses més pobles, i també millora del servei perquè cap població estaria a més de 30 km. del servei.

 

Polígon el Golfo. En la part sud està la parcel·la municipal

 La parcel·la a Tavernes i una inversió total de 650.000 euros

Tal com vam informar, i segons es va dir en plenari municipal, en el cas de Tavernes els terrenys vallers del Polígon El Golfo són una parcel·la de 3.500 metres, en la qual el consorci inicial efectuaria una inversió de vora 650.000 euros, inclosos equipament i vehicles, per a uns locals que podien arribar a tindre una ocupació de 200 animals abandonats.

La inversió s’havia pensat amb una amortització a 10 anys a partir de les quotes de cada ajuntament segons la població (un euro o poc més per habitant, fins arribar als dos), però es confiava  que les subvencions i finançament a les Administracions reduirà al màxim el pagament als ajuntaments. De fet, tal com es va indicar, hi havia el projecte d’implicar a la Diputació de València de manera que la infraestructura i instal·lacions es gestionara dins dels plans que té previstos l’entitat provincial. Tavernes estarà exempta de pagar durant 8 anys a canvi de la cessió que fa dels terrenys, la qual cosa suposa una quantitat aproximada d’uns 136.000 euros.

Actualment, i dins del projecte previst per a Tavernes, ja es comptava amb la confirmació de 29 municipis per participar-hi, però ara queda obert a l’adhesió de la resta dels pobles de la nostra comarca, després que ací a la Safor-Valldigna un refugi caní no quallara.