L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 20 de desembre del 2020

L’Ajuntament impulsa tallers educatius de diversitat per a prevenir i combatre la LGTBIfòbia

 
L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Diversitat, ha impulsat un programa de conscienciació en matèria d’atenció a la diversitat afectiva, sexual i d’identitat de gènere adreçat a la infància i jovent del municipi, amb la finalitat de previndre la LGTBIfòbia en tota la societat, però especialment en els espais educatius.

L’objectiu de la iniciativa és normalitzar, des de ben menuts, la diversitat a través de contacontes i manualitats de reforç adaptades a cada etapa educativa per tal de remarcar que les diferències que existeixen entre les persones són enriquidores i afavoreixen l’evolució de la societat.

 Els contacontes i tallers contra la LGTBIfòbia han començat este mes al CEIP Sant Miquel, CEIP Divina Aurora (1r i 2n de Primària) i CEIP Alfàndec (3r d’Infantil). En els pròxims mesos, esta iniciativa de sensibilització arribarà a la resta de centres educatius de Tavernes.Els contacontes i tallers contra la LGTBIfòbia han començat este mes al CEIP Sant Miquel, CEIP Divina Aurora (1r i 2n de Primària) i CEIP Alfàndec (3r d’Infantil). En els pròxims mesos, la iniciativa de sensibilització arribarà a la resta de centres educatius de Tavernes.

A més, mitjançant els contacontes, es busca trencar amb els estereotips i els rols de gènere, afavorir la inclusió i la participació de totes les persones que se senten diferents i generar actituds responsables, cíviques i tolerants cap a la diversitat en l’àmbit educatiu.

La regidora de Diversitat, Lara Romero, va assistir a un dels primers tallers desenvolupats a principi de mes, i va remarcar que “si volem una societat millor, hem d’educar en valors i ensenyar des de la infància el respecte, la tolerància, promoure l’acceptació i l’autoacceptació" .

La regidora ha remarcat que de forma atractiva, lúdica i motivadora, com  és els contacontes a les escoles, els xiquets i xiquetes entenen amb il·lusió, naturalitat i alegria la diversitat, i que és un exemple a seguir per a viure en una societat respectuosa.