L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 6 de desembre del 2020

La construcció d'una escullera de protecció pal·liarà els efectes dels temporals en la primera línia de la Goleta


Els veïns dels adossats de la primera línia de la Goleta continuen el treball de construcció d'una escullera de protecció després de rebre la corresponent autorització de Costes. És la solució que ha acCeptat la Demarcació de Costes de València mentre no arribe el desitjat projecte final del Ministeri de Transició Ecològica que siga capaç de pal·liar els efectes dels embats de la mar quan hi ha temporal.

 

Una empresa de Castelló de la Plana treballa des de fa dos setmanes, amb una gran màquina pesant,  en la construcció de l'escullera, cosa que fa amb pedres de gran tonatge. Aquestes pedres s'amunteguen i el resultat final serà una construcció de files en talús, una dalt de l'altra, a manera com es construeix els murs de pedra seca, o siga sense cap barreja d'unió les grosses pedres. 

La part de la gran filada de pedra que dóna al costat dels adossats s'omplirà  de pedra de graveta grana - com ja es pot observar en les fotografies-  perquè servesca de filtre. Damunt d'aquesta construcció s'alçara el mur que tancarà la parcel·la dels adossats.

 El cost de l'actuació el paguen els propietaris, i es confia que abans de Nadal estiga format el talús de pedra per continuar després en el mur de separació de parcel·les. L'Ajuntament de Tavernes ha informat favorablement a Costes sobre la realització d'aquesta actuació.

Mentre tant, al costat mateix d'aquesta actuació, es comprova com la darrera aportació d'arena de Costes per recuperar la platja, ara fa un mes, ha desaparegut quasi per complet.