L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 19 de desembre del 2020

Tavernes presentarà projectes turístico-culturals per a ser finançats pel programa FEDER 2021-2027 de la UE


 
Tavernes presentarà projectes turístico-culturals perquè siguen finançats dins de les subvencions previstes en la programació 2021-2027 dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER). La convocatòria està prevista per a mitjan del pròxim any 2021 i actualment el govern municipal que presideix Sergi González està preparant els projectes que s'adiuen a la convocatòria.

La presentació dels projectes vallers al programa FEDER 2021-2027 va ser el tema tractat en la reunió que l'alcalde, Sergi González, de Compromís ha mantingut amb el director general d'Administració Local, Antoni Such, i amb el director Territorial de Presidència de la Generalitat, Paco Molina.

Una reunió telemàtica, com obliga les circumstàncies Covid-19, i on es va tractar la possibilitat d'incloure els projectes de Tavernes, amb l'objectiu principal d'aconseguir recursos per a inversions en la nostra ciutat de les Administracions Supranacionals, tal com ha remarcat l'alcalde en el seu perfil de faceboook.

I que són els Fons FEDER als quals vol acollir-se Tavernes?

La Comissió Europea (CE) va publicar el maig de 2018 la proposta de pressupost de la UE pel període 2021-2027, conegut amb el nom de Marc Financer Pluriennal (2021-2027), on s'indica les  prioritats polítiques de la UE quan a ingressos (recursos propis) i despeses (inclou els diferents fons europeus). 

Les propostes normatives específiques indiquen com s’articularà la política regional europea en els propers anys quan a fons FEDER i cooperació territorial europea, on es vol avançar en la política de cohesió en el desenvolupament econòmic, social o territorial de la UE. El pressupost previst és 373.000 MEUR, dels quals l'Estat espanyol rebrà 38.325,13 MEUR.

El FEDER 2021-2017 té com a base el condicionant de la participació de totes les regions europees, que  rebran finançament segons el grau de desenvolupament. Les autoritats locals o administracions territorials hauran de participar en aquesta política regional amb el cofinançament dels projectes per als quals la UE aportarà com a màxim entre el 40-70% de la inversió.