L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 14 de desembre del 2020

L'arbre de nadal, confeccionat pels usuaris del Centre Ocupacional Valldigna, ja llueix en el Passeig del País Valencià

 
 
Un any més, el Passeig del País Valencià ja llueix l'arbre de Nadal confeccionat pels alumnes del Centre Ocupacional Valldigna amb materials reciclats: botelles de plàstic i CDs. Serà enguany un Nadal diferent per la Covid-19, però la llum de l'arbre ens servirà per recobrar la il·lusió i el desig de tornar prompte a la normalitat amb un record a unes festes familiars, però també fent incidència amb la problemàtica actual de defensa del planeta i la lluita contra el CO2.
El material donat per a l'arbre


El Centre Ocupacional Valldigna treballa diversos programes i activitats, tots amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels usuaris, les seues capacitats i fer una preparació per a la incorporació al mercat laboral. 
 
Una bona mostra és aquest arbre nadalenc que, a més d'acomplir els objectius formatius del centre, ens dona exemple de com els objectes poden tindre una segona vida si el treball que realitzen en el centre els dóna eixa oportunitat. I fins i tot una tercera vida, perquè més o menys tard, els materials aniran a una planta de reciclatge que tancara el cercle d'aquesta vida que han tingut com a botelles o CDs. Les fotografies ens permeten observar tot el proces i treball de formació de l'arbre.
 
 
 
 
 
 
 
 
L'arbre ha estat confeccionat pels usuaris del Centre Ocupacional en els tallers de la fundació i el material ha estat facilitat també pels veïns que, respongueren a la crida de l'entitat, portant botelles i CDs. El resultat, ja el veieu a les fotografies: un preciós arbre reciclat que llueix en mig del passeig i que, ell mateix, és un reconeixement a la tasca que efectua l'entitat. Enguany com a novetat en el disseny, podem observar les capses i paquets dels regals al peu de l'arbre.
 
Els últims detalls de l'arbre
 
 
 La Fundació Integra Valldigna, gestora del centre, és una entitat comarcal sense cap ànim de lucre i que du a cap una activitat d'indubtable interés general i social, com és la integració dels seus usuaris en la societat a traves de projectes i programes que milloren la seua qualitat de vida.