L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 21 de desembre del 2020

La construcció d'una escullera de protecció per als edificis de primera línia continua a la Goleta.

 
La construcció d'una mena d'escullera de protecció de les edificacions de primera línia en la platja de la Goleta, una actuació autoritzada per Costes i que paguen els veïns propietaris, continua i el mur de pedra està molt avançat. Sobre aquest mur de pedra arreglada s'alçara la paret d'obra que dóna a la mar, i amb aquesta actuació es confia pal·liar els efectes dels embats del temporal, a l'espera d'un projecte definitiu del Ministeri de Transició Ecològica.
 

A ningú se li escapa que aquesta construcció oferirà una protecció a les edificacions, però mirant el cas de la veïna platja del Brosquil, on hi ha hagut actuacions semblants i s'han quedat sense platja, ens temem que la pèrdua d'arena i de platja continuarà sempre i quan, com vulgarment es diu, "no s'agafa d'una vegada el bou per les banyes" i eixe projecte que hi ha des del sud del  port de València fins a Oliva, no s'inicia. 

Tornant a la construcció de l'escullera, una màquina pesant treballa des dels primers moments per amuntegar arrenglades les pedres de gran tonatge, en forma de talús, sense cap material que en faça d'unió. La part de la filada de pedra que mira als adossats s'ompli de graveta gran, els muntons de la qual es pot observar en les fotografies i que servira com a filtre i. Damunt d'aquesta construcció s'alçara el mur que tancarà la parcel·la dels adossats.