L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.434
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:25.607

dimecres, 2 de desembre del 2020

A partir de demà ens afectarà una massa d'aire polar marítim amb baixada de temperatures


A partir de dijous ens afectarà  aire polar marítim o àrtic i tindrem uns dies frescos o freds i ventosos. Es preveuen els primers flocs de neu a les serralades durant la matinada o dissabte al matí. El mapa que publiquem dalt ens marca la temperatura projectada a uns 1500 m respecte als valors mitjans del proper cap de setmana. 
 
La massa d'aire polar/marítim ens afectarà principalment el cap de setmana i provocarà un descens molt significatiu de les temperatures, sumant-se al vent, que bufarà amb ratxes intenses. A la Península Ibèrica es poden donar episodis de neus, com podeu observar al mapa següent. 
 

 
 
I com a informació general, us oferim aquesta infografia de "La Rioja Meteo" on s'explica de manera senzilla quines masses d'aire ens afectes i les principals característiques.
 

 A partir de demà ens afectarà una massa d'aire polar marítima, la regió de primavera (que on es genera) es troba a Terranova o Groenlàndia. Es tracta d 'aire fred i va prenent humitat mentre passa per l'Atlàntic.
 
Aquestes masses d'aire arriben desnaturalitzades a la Mediterrània, ja que ensopeguen les diferents serralades arriben molt seques a la nostra zona, com també passarà en aquesta ocasió. Aquí es tradueix en fred i vent de mestral o tramuntana, amb precipitacions anecdòtiques. Les grans nevades al sud-est de la península passen amb l'aire polar continental trencant fins la Mediterrània.
 
Finalment, cal saber que de vegades per costum donem denominacions inexactes, per exemple, l'aire polar no prové del pol nord. També poques vegades ens arriba l'aire fred de Sibèria, tot i que és una denominació mediàtica molt estesa, com també sol passar amb la calor sahariana.