L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 1 de desembre del 2020

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El treball de dues setmanes... al fem!!! Si Confederació no neteja els rius, sempre tindrem la platja plena de canyes i brutícia


El treball de dues setmanes tirat al fem. La neteja que ha dut a cap aquestes darrers setmanes l'Ajuntament de Tavernes en tota la nostra costa no ha servit per a res. De nou una maror, com la d'aquests dies, ha tornat a omplir de canyes - o restes de canyes-  les nostres platges, tornant a convertir un femer el que fins fa uns dies era una arena neta. Unes canyes que provenen del Xúquer, del riu de Cullera, tan prop.
 
Tavernes i amb ella les seues platges és, potser, la ciutat que més pateix la brutícia que trau la mar. No oblidem que estem a escassos quilòmetres al sud de la desembocadura del riu mes gran valencià, el Xúquer - "El Devastador" que això vol dir "Xúquer" en àrab -  i els corrents de la mar en la zona són cap al sud. Per tant... tot el que aboque el riu a la mar, anirà a parar majorment a les platges de Tavernes. Ha passat ja una, dues... mil vegades i tornarà a passar.
 
 
 
 
 
L'Ajuntament ha gastat i gasta diners i recursos propis en la neteja, no d'ara sinó de fa molt de temps, tot i que no és competent per a res en la neteja dels rius i barrancs ni és culpable de la situació en que es troben motes i marges. No és seua ni l'obligació ni la responsabilitat, però ha d'actuar. Algú ha d'actuar, i en aquest cas és l'Administració més propera al ciutadà, l'Ajuntament, qui carrega a cabàs i llegó, tant de les crítiques com de la despesa.
 
La situació canviant de la climatologia, com estem veient tot i els que diguen els negacionistes, no dóna motiu per llançar les campanes al vol sinó més bé al contrari: les borrasques que arriben de l'Atlàntic com a restes d'huracans i els despenges de masses fredes són més freqüents i més devastadors. Tot apunta a que episodis com els viscuts aquests dos anys darrers seran freqüents. I amb ells, destrosses a la costa, transgressió marina, inundacions i canyes... No ho diguem nosaltres. Estem cansats de llegir-lo en la premsa, en articles científics, per molt que mirem cap a un altre costat.
 
 
 
 
 
 
Són els organismes competents qui han de posar mitjans per pal·liar possibles conseqüències. I entre eixos mitjans està la neteja del llit dels rius, manteniment correctes de lleres i zones adjacents i l'execució de tants i tants projectes que s'han anat quedant pel camí, com el que va anul·lar el govern de  Rajoy sobre la millora i canalització del Vaca.

El problema, si tot continua igual, sempre serà dels pobles, perquè encara que hi ha una cosa certa i clara, i és que cada Administració ha d'assumir la seua responsabilitat, ens podem preguntar:  Ho fa la Confederació?

 Més informació:

https://compromis.net/28342/compromis-denuncia-al-senat-la-deixadesa-de-la-confederacio-amb-la-neteja-de-les-lleres/