L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 3.318
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:7.346

diumenge, 30 de juny del 2024

Costes ha iniciat la "reconstrucció" de la Goleta, però amb quina qualitat de l'arena ho farà?

Muntó d'arena de platja
 

Costes ha iniciat la "reconstrucció" del tram nord de la platja de la Goleta, uns 200 metres on l'arena ha desaparegut i, com a resultat, l'onatge xoca contra els murs de l'edifici. Ara es poden vore, en el tram front els campets esportius, els primers muntons d'arena que serviran per a la reposició.

L'arena a usar, segons revelava Levante-EMV, es dura de la platja de Cullera: "el vertido del material que se está extrayendo de la vecina playa de Cullera, el cual varias máquinas depositarán y luego esparcirán y allanarán para crear un perfil de playa que se espera que aguante el máximo tiempo posible, toda vez que, a la mínima que el mar esté un poco bravo podría desapareccer de nuevo, como ha ocurrido en años anteriores, cuando la arena apenas ha durado unos pocos días".

 

Dalt: muntó de presumpta arena de cantera. Davall: un detall on s'observen els milers i milers de pedretes
 

Com hem publicat en diverses ocasions, no ha estat gens rar acabar una reposició, i que als pocs dies un temporal fera desaparéixer tota l'arena abocada, com va passar a finals del juny del 2022.

Però... els muntons d'arena que van a usar-se, són procedents de la platja de Cullera? Ja hem escoltat  algun comentari on, a banda de les queixes per un treball que hauria d'haver-se executat abans i estar acabat per evitar molèsties, hi ha qui parla de la qualitat de l'arena amb l'esperança i confiança que no siga tota com la que  es veu per escampar.  I és que, efectivament, qualsevol veí/veïna pot comprovar com dels muntons que hi ha, alguns semblen arena de platja però un altre seria arena de cantera, blanca i plena de pedretes de poca grandària. 

 

 

Les pedres de les reposicions es dipositen sobre l'arena i causen molèsties als usuaris

De vegades, l'arena de cantera ha estat usada com a base de la reposició, i després al damunt s'ha abocat arena fina, de platja, de millor qualitat. Però les pedretes del material de cantera,  quan els temporals s'han emportat la reposició, són dipositades en la platja, a vora mar, com estem acostumats a vore, i fan un contrast amb l'arena de les platges de Tavernes, fines i daurada, i sense pedretes. I eixe és el temor dels usuaris, perquè aquestes pedres causen problemes i alguna que altra ferida als banyistes, més si es troben dins de l'aigua.