L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.448
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.654

diumenge, 23 de juny del 2024

Celebració de la "XVI Trobada de Cors Valldigna" en el monestir de Santa Maria: Crònica i vídeos

 

El matí de dissabte, dia 23 de juny, el Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna acollia la "XVI Trobada de Cors Valldigna" que organitza el "Cor de Cambra Quinze de Març" junt a la Mancomunitat de la Valldigna i que ha comptat amb la presència del "Serenata Cor de Cambra" de València.

El dia era especial en ser la culminació del treball de tot un temps dedicat a la Trobada on cadascun dels membres dels dos cors que participaran han fet un treball i un esforç meravellós per arrodonir unes partitures en les quals ens han fet gaudir del gran art de la Música i, a més, envoltats d'uns murs on ressona la nostra història.

Cal indicar que els dos cors interpretaren un "cant comú" amb els qual es sumen a totes les veus que demanem s'aturen les guerres que assolen el món i fan patir milions de persones: "La pau és el camí", de la Simfonia n.º 9 en mi menor, més coneguda amb el nom de Simfonia del Nou món, del compositor Txec Antonin Dvořák, amb arranjament de Constantí Sotelo Paradela i lletra de Salvador Adrià Pérez Vercher.

 Serenata Cor de Cambra 

Jove conjunt coral de veus mixtes creat en 2016 i format per tretze intèrprets amb una àmplia experiència en importants formacions corals de València. El grup es planteja com una formació de cambra en la qual tots els integrants participen activament en la presa de decisions i en el desenvolupament de l'assaig, sense que existisca la figura d'un únic director musical.

Un cor que fa una aposta per la diversitat del repertori, fomentant, especialment, la creació i interpretació d'arranjaments originals de peces, no corals a l'origen, de diversos gèneres i estils. Recentment ha estat guardonat amb el tercer premi de la categoria de cors seculars en el XLI-41 Festival Internacional de Música de l'Església Ortodoxa “Hajnówka” en Białystok (Polònia) (2022), i amb el tercer premi en el XXXIX Certamen Coral “Vila d'Avilés” (2023).


REPERTORI SERENATA COR DE CAMBRA

1. Dadme albricias (Anònima. Cançoner d’Uppsala)
2. Verbum caro factum est (Anònima. Cançoner d’Uppsala)
3. Crepuscle (Jesús Ribera Faig)
4. Werfet Panier (Georg Philipp Telemann)
5. Durazno sangrando (Spinetta. Arr. Bruñó Sanchis)
6. Aunque tú no lo sepas (González. Arr. Ferrer Fornés)


DIRECTORS: Ana Ferrer, Miguel Bruñó, Paloma Ferrer



Cor de cambra Quinze de Març


“Quinze de Març” va nàixer amb una gran vocació i estima per la música polifònica i amb la il·lusió d’omplir el buit existent a la nostra terra pel que fa a les agrupacions corals de cambra. Està format per 10 músics de la Valldigna i la Ribera amb una sòlida formació i amb una relació directa amb el món de les corals, del cant i de la docència. El nom recorda la data de la fundació del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna, i en conseqüència és una mostra de l'estima a la nostra benvolguda vall

 El repertori està format per peces de diferents èpoques (Renaixement fins la música coral del segle XX)  i de diferents estils com ara els clàssics del pop i sense oblidar-nos de la música popular arreu del món.

Han representat al mon coral al Festival Internacional "Sete Sois, Sete Luas" i hem aconseguit el diploma de plata al Festival de Música d’Advent i de Nadales de la ciutat de Praga. En 2018 participarem a l'Encontre nacional de cors de Finlàndia a Helsinki on vam ser l'únic cor extranger que va participar i també participaren al Festival Sete Sois Sete Luas a Pontedera, a la Toscana Italiana. En 2019 a l'encontre de cors Valldigna va participa convidat el cor Istravaganti de Croacia.

El 2023 van encetar l'encontre coral "Valldigna canta" amb un concert benèfic i amb la participació de totes les corals de la Valldigna per ajudar a Turquia i Siria pel terratrèmol, experiència que enguany s'ha repetit a Benifairó per ajudar a Fundació Integra Valldigna.

 


REPERTORI XV MARÇ

1. Bogoroditse Dievo (Rachmsninov)
2. El cant de la Muixeranga (Pop. Valenciana. Arr. Caffarena lletra de Vicent Torrent)
3. Nga Iwi E (Pop. Maorí)
4. Begin the Beguine (Porter)
5. What a wonderful world (Thiele i Weiss. Arr. Mombiedro)
6. Stand by me (King, Leiber i Stoller. Arr. Minal)


DIRECTORS Fran Lledó, Jordi Moreno, Rosa Albero

 

 "La pau és el camí", de la Simfonia n.º 9 en mi menor, més coneguda amb el nom de Simfonia del Nou món, del compositor Txec Antonin Dvořák