L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.797
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:52.006

dimarts, 4 de juny del 2024

L'Ajuntament renuncia a la rehabilitació de l'IES Jaume II el Just, responsabilitat que passa a la Conselleria

 

L'Ajuntament ha renunciat a la delegació de les competències per executar el projecte de rehabilitació integral de l'IES Jaume II el Just, de manera que ara la responsabilitat passa a ser a tots nivells (redacció, licitació, adjudicació i direcció tècnica de les obres) a la Conselleria. 

La delegació de competències es va acceptar en el ple del 2 d’agost de 2021, de manera que l'Ajuntament anava a ser el responsable de dur endavant les obres valorades en 11'5 milions, que pagaria la Generalitat dins del Pla Edificant.

Tal com vam informar en un passat article, el director general d'Infraestructures Educatives de la Generalitat, Rafael Valcárcel, en una passada visita al centre, confirmava que l'IES Jaume II el Just no seria demolit, sinó que gaudiria d'una reforma integral. 

No obstant, Valcárcel anunciava canvis en el plantejament de les obres, que passaven a ser competència de la Conselleria, al temps que anunciava que es podrien acabar en el termini de 4/5 anys. La raó del canvi, segons va assenyalar el director general, era que la responsabilitat i competències del manteniment del instituts són de la Conselleria.

L'Ajuntament ha aprovat oficialment la renuncia. A partir d'ara serà la Conselleria, com ja hem dit, la responsable de redactar el projecte, licitar-lo, adjudicar les obres i seguir amb els seus propis tècnics tot el procés de rehabilitació.

Cal indicar que dels 11'5 milions previstos, l'Ajuntament havia gastat més de 27.000 euros  en la redacció de l'estudi geotècnic (desembre del 2022) i la reparació i restauració de cales estructurals d'elements constructius (desembre del 2023) així com estudis de laboratori sobre l'estructura del edifici que han endarrerit la redacció del projecte final.