L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.453
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.892

dimecres, 12 de juny del 2024

Avui som notícia: Del 12-06-2008 al 12-06-2024, 16 anys d'informació a Tavernes

 
 
 Qui fa cas a un pardalet
al final es (sic) que te (sic) cervell igual.

 

La frase la va dedicar a "La Cotorra de la Vall" un regidor del nostre Ajuntament, i la recordem especialment avui, dia 12 de juny, quan celebrem els 16 anys de la nostra existència.  I podem dir, ben alt i clar, que cap dels milers de lectors i lectores que han llegit els vora 18.700 articles  i han fet possible en els 16 anys més de 6'6 milions de lectures,  no ningú ha vist canviar el seu cervell pel d'un pardalet. 

Al contrari, han guanyat en llibertat d'informació i han enriquit el seu cervell amb centenars d'articles de cultura, tradicions, fets històrics del nostre poble i de la nostra terra, que ací tenen ampla cabuda. També amb la informació de la realitat del poble i els articles de "política", on som els únics que hem explicat fil per randa la gestió municipal, tots els projectes, el que ha passat en els plens... amb dades,  amb xifres... i important: expliquem les coses, de vegades massa,  i no les substituïm per desenes de fotos.

Mirem enrere: Vam nàixer en un temps (2008) on no hi havia premsa digital i les xarxes socials estaven en bolquers. Fórem, en cert aspecte, uns precursors en usar les xarxes en un món, el del 2008, on tot girava al voltant de Canal9 regit per directius posats pel PP, i dels diaris LP i Levante-EMV.  Un temps com per a nugar-se les espardenyes, com diguem a Tavernes: Majoria absoluta del PP a la Generalitat, a Tavernes i nosaltres enmig:  un simple blog d’anar per casa, fent informació local i damunt en valencià. No érem un mitjà grat per als partits poc acostumats a informacions des d'una altra visió política. 

Han passat 16 anys. No hem canviat. Érem - ho som- una publicació arrimada ideològicament al valencianisme polític històric, de Fuster, de Ventura. Ara vivim projectes canviants en eleccions amb l'oblit del nostre País Valencià, vivim un temps d'entrebancs a l'hora de rebre informació,  i amb això qui perd és la ciutadania i perden ells, que cada dia tenen menys visibilitat!. I en política  tots sabem quin és el resultat de perdre visibilitat. 

Han passat 16 anys. Som conscients que si tancàrem el blog, donaríem satisfacció i alegria a alguna gent. "Mentre això arriba, que a força ha d'arribar", com diu Llach, el pardalet continua volant i aconsella que cadascú gaudesca del seu moment polític. ¡Torres más altas cayeron! 

Nosaltres ens mantindrem fidels als nostres principis: la ciutadania té dret a la informació plural,  a conéixer distints punts de vista, a comparar fets i a deduir les pròpies conclusions. I intentarem que això siga possible. La nostra informació pot o no agradar, però sempre serà rigorosa i contrastada,  sobre tot quan a dades i xifres. I publicarem, com sempre hem fet, tot allò d'interés que ens envien entitats, associacions o particulars.

I mantenim una línia roja: no escriure mai de temes personals i privats dels polítics.  Fem (i farem)  crítica de les actuacions dels polítics d'allò que diguen en premsa, mitjans de comunicació o en els plens... sempre des del seu vessant de representants polítics i públics. 

Gràcies a totes i tots per haver-nos acompanyat en aquests 16 primers anys.