L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.797
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:52.006

dimecres, 5 de juny del 2024

I Certamen Autonòmic de Bandes Juvenils "Lorenzo Sanchis" de Tavernes

 

La Societat Instructiva Unió Musical (SIUM)  de Tavernes, amb el patrocini de l’Ajuntament i la col·laboració de la tenda de música "Instrumentomania", organitza el "I Certamen Autonòmic de Bandes Juvenils «Lorenzo Sanchis»", en honor al primer director de la nostra banda als inicis, a l’any 1883.

L'objectiu del certamen es fomentar un dels pilars de totes les societats musical, la joventut i, en particular, les bandes juvenils, perquè són el present i seran el futur de les nostres bandes, i amb aquest Certamen, volem donar més visibilitat al conjunt de músics que nodreixen les nostres societats musicals.

Extracte de les bases generals  (Ací les bases completes)

El "I Certamen Autonòmic de Bandes Juvenils" de Tavernes tindrà lloc el dia 27 d’octubre del 2024, en la Casa de la Cultura vallera, i podrà participar-hi qualsevol banda juvenil federada dins la Federació de Societats Musicals valenciana i no podran participar bandes de conservatoris de música ni escoles privades. El nombre de components de cada banda estarà entre 35 i 65 músics i el director/a i l’abanderat/da no entraran en el còmput de components.  Els música tindran com a edat màxima els 21 anys (inclosos), però podran comptar amb 3 músics majors de 21 anys de la mateixa societat musical i 2 reforços aliens a la mateixa societat musical.

Els components de les bandes que hi participen aniran proveïts del DNI i acreditació de la FSMCV per a la seua identificació. El president/a de cada banda participant es responsabilitzarà que els seus membres formen part de la banda juvenil i tenen l’edat exigida per a participar en el Certamen.

El termini d’inscripció per al certamen estarà obert del dia 3 de juny fins al 23 de juny (ambdós inclosos), el nombre de bandes participants serà de 3 màxim i un mínim de 2 bandes per celebrar-se. El sorteig públic per triar les bandes (en cas d'haver més de 3 sol·licituds) i l'ordre d'actuació serà el dia 27 de juny a les 20 hores.

– Programa a interpretar i jurat

Les bandes participants interpretaran en primer lloc un peça d’escalfament, fora de concurs, amb una duració màxima de 5 minuts.   Tot seguit, cada banda interpretarà l’obra obligada: "Pastorale de Provence", del compositor Franco Cesarini.  Per finalitzar l’actuació, les bandes participants interpretaran una obre de lliure elecció amb una duració entre 8 i 15 minuts.

El jurat estarà format per 3 membres relacionats amb el món bandístic, el nom dels quals serà anunciat setmanes abans de la realització del certamen.

La decisió del jurat, que serà inapel·lable, atorgarà els següents premis: 
 
            - Esment d’honor: de 91 a 100 punts
            - Primer premi: de 81 a 90 punts
            - Segon premi: de 71 a 80 punts
            - Tercer premi: de 50 a 70 punts

En el cas de dues o més bandes participants que superen els 90 punts, serà la de més puntuació la guardonada amb aquest esment d’honor.

Les quantitats, en concepte de premi, seran les següents:

            – Esment d’honor: 2000€
            – 2a banda amb més puntuació: 1500€
            – 3a banda amb més puntuació: 1000€
            – Premi «Instrumentomanía» a la millor interpretació de l’obra obligada: 250€