L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.448
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.654

divendres, 21 de juny del 2024

L'Ajuntament demolirà la casa natalícia de Rafael Chirbes per construir en el lloc "La Llar de la Bona Lletra"




L’Ajuntament demolirà la casa natalícia de l'escriptor valler Rafael Chirbes situada al Passeig Lepant, 31, front a la Casa de la Cultura. El mal estat de conservació de l'edifici i els problemes que està generant al habitatges del veïnat es troben entre les causes que han determinat aquesta decisió, presa després dels estudis tècnics, segons ens ha confirmat el regidor de Compromís, Josep Llàcer.
 
L'Ajuntament en la passada legislatura va comprar als hereus la casa natalícia per 75.000 euros amb el compromís de convertir-la en un centre cultural que portarà com a títol "La Llar de la Bona Lletra". Des de la passada legislatura hi ha redactat un projecte perquè la casa aculla aquest centre cultural. Ara s'ha habilitat una partida, aprovada en ple passat, per a la demolició.
 
 
 
 
 
El regidor d'obres, Josep Llàcer, de Compromís, que va intervindre en la gestació del projecte en la passada legislatura ens ha destacat "la importància que te per a Tavernes disposar d'aquest centre cultural, "La Llar de la Bona Lletra" perquè servirà per a divulgar l'obra de Chirbes, però també dels escriptors vallers Josep Monleón, Joan Vicent Clar i Sico Fons, a més d'impulsar el creixement cultural de la nostra ciutat. 
 
El projecte transversal i divulgatiu "La Llar de la Bona Lletra" comptava inicialment amb el total recolzament del Consell Valencià de Cultura (CVC), dos membres del qual, Xavier Aliaga i Irene Ballester, visitaren la casa natal de Rafael Chirbes i es reuniren amb els màxims responsables del govern de Compromís. Això era l'any 2022, però hi ha hagut un canvi de govern en la Generalitat i fins ara no hi ha hagut cap manifestació al respecte.
 
 
Reunió a la Casa de la Cultura amb membres del CVC
 
Compromís va cercar ajuda amb la presentació d'una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat 2022 (PGE) per valor 1'2 milions d'euros per a la rehabilitació i reforma integral de la casa natalícia de Rafael Chirbes, perquè servira com a lloc on dipositar part de l'arxiu documental i gràfic de la "Fundació Rafael Chirbes", i que l'edifici servís com a residència d'arts i ciències humanes. Aquesta esmena va quedar en "no res" després que els partits majoritaris PP i PSOE la votaren en contra, inclosos els seus diputats valencians.
 
Rafael Chirbes és guanyador del Premi Nacional de Narrativa en el 2014 per la novel·la "En la orilla" i, en dos ocasions, del Premi Nacional de la Crítica, per la novel·la "Crematorio" en el 2007 i també per "En la orilla" en el 2014.