L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.453
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.892

diumenge, 16 de juny del 2024

La Generalitat al·legarà i demanara l'anul·lació de la partió que du a terme Costes en la Goleta

 

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha confirmat que presentarà al·legacions contra el procediment de partió dels béns de domini públic marítim-terrestre a la platja de la Goleta. Tal com hem vingut informant, la partió afecta uns 510 metres de tram de costa, el situat entre el canal que ens separa de Cullera i el Passeig dels Tarongers, a la platja de La Goleta.

El propòsit de les al·legacions és "defensar als veïns", segons va indicar dimecres passat en Tavernes el director general de Ports, Aeroports i Costes, Vicente Martínez Mus, del PP, i que ha reiterat en nota de premsa oficial en qualificar com a "expedient molt agressiu, a diferència d'uns altres", el que es s'aplica "en una zona ja partionada en 1999, és a dir, amb l'actual Llei de Costas".

 




També va considerar que en aquesta partió, les actes de la qual es van signar el dimecres, el Ministeri contradiu el que ha vingut exposant que partionava els trams que estaven pendents i no es revisaven els fets. 

 "Ens oposem al fet que el Ministeri prive de drets i oportunitats de futur als veïns", ha recalcat i mes quan existeix un projecte de regeneració d'aquestes platges que podria variar sensiblement la línia de ribera de mar i la de domini públic marítim terrestre. “Anticipar la partió a l'execució d'eixes obres és generar greus perjudicis a particulars sense necessitat” i considera que el Ministeri "en comptes de protegir i regenerar aquestes zones, el que fa és retallar els drets dels veïns que viuen més prop de la mar".

 

Els senyals de la partió en les propietats valleres


Martínez Mus ha remarcat que al contrari del que afirma el Ministeri que és una partió que no afecta moltes persones, la realitat és que amb la modificació de la línia de costa afecta a tots els propietaris que estan dins de la zona de servitud de trànsit o de protecció i aquests veïns voran molt limitats els seus drets de propietat.

 



Martínez Mus va destacar el dimecres als mitjans de comunicació que la Generalitat s'ha oposat "des d'un principi" a aquestes partions en les costes valencianes i que en el cas de la Goleta afecta 36 habitatges i encara que majorment afecta a zones enjardinades i piscines hi ha alguns habitatges on el nou límit arriba a l'interior, sense oblidar que existeixen uns 300 immobles que formaran part de la nova àrea de servitud de pas i en el futur trobaran limitacions.